Goed nieuws: Google stopt met vervelende Nearby-notificaties

Google begon drie jaar geleden met haar dienst Google Nearby. Met deze dienst moesten de voordelen geboden worden voor locatiegebonden informatie. Echter trekt Google de stekker uit de dienst, Nearby zou namelijk vooral zorgen voor spam.

Google Nearby notificaties stoppen

Google stopt na de release in 2015 van Nearby met de gelijknamige dienst. Dit (goede) nieuws heeft Google laten weten. Met Google Nearby konden smartphonegebruikers relevante informatie krijgen op basis van hun locatie. Vandaag de dag ken je de notificaties van de dienst waarschijnlijk alleen van nutteloze, spam-berichten waar je niks mee kunt. Dit ziet Google ook en heeft besloten per 6 december 2018 de notificaties voor de dienst te schrappen.

Google Nearby

Het doel van Google was om nuttige informatie te verschaffen aan gebruikers op basis van hun locatie. Hiervoor maakte Nearby gebruik van een voor mensen onhoorbaar geluid dat kon worden opgepikt door andere apparaten.

Google dacht aan ideeën zoals het opvragen van bustijden als je bij de bushalte staat, een melding van een product als je in een winkel daar naar staat te kijken of het vinden van gratis WiFi. Zover bekend zijn deze opties nauwelijks of niet benut en vooral voor marketingberichten gebruikt. Ontwikkelaars konden zogenoemde bacons gebruiken om de technologie toe te passen. Ook verschillende apps kunnen overweg met Nearby. Via Trello kan bijvoorbeeld snel een bord gedeeld worden met mensen die in de buurt zijn.

Ontwikkelaars die gebruik maakten van de Nearby API zullen over moeten stappen op één van de twee andere API-diensten die Google voor een vergelijkbare functie aanbiedt.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel