Google stopt met Nest-app voor smartwatch

Google Nest, voorheen enkel ‘Nest’ is een handig platform om slimme apparaten aan te koppelen. Het gaat om apparaten zoals een slimme thermostaat, beveiligingscamera en meer. De smartwatch-ondersteuning voor de Nest-app is geschrapt.

Nest op smartwatch

Google heeft de ondersteuning voor de Nest-app op smartwatches gestaakt. Dit geldt voor zowel Wear OS (voorheen Android Wear) als watchOS van Apple. In een reactie tegen 9to5Google laat het bedrijf weten dat de applicatie maar door een kleine groep mensen gebruikt werd. Om deze reden heeft Google ervoor gekozen om de focus verder te leggen op de applicaties voor smartphones en Assistent. Nest-apparatuur kan wel via een Wear OS-smartwatch via Assistent bediend worden.

Nest smartwatch

Vanaf het horloge kregen gebruikers de mogelijkheid om notificaties in te zien, samen met het instellen van de temperatuur van de thermostaat. Notificaties kunnen overigens nog steeds binnenkomen op de smartwatch, maar die zijn dan afkomstig van de app die je alleen op de smartphone kunt gebruiken. Als je de app opent op je wearable, krijg je een melding te zien dat de applicatie niet meer ondersteund wordt.

Nest
Nest
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel