Google stopt met Picasa; dit gaat er veranderen

Picasa van Google gaat binnenkort met pensioen dat heeft Anil Sabharwal, hoofdverantwoordelijke van Google Photos laten weten. Gebruikers hebben nog drie maanden de tijd om hun foto’s te migreren naar Photos.

Picasa met pensioen

Gebruikers van de Picasa webalbums en desktop-app zullen binnenkort gaan merken dat deze niet meer functioneert. Google gaat namelijk stoppen met de dienst om zo haar focus volledig op Google Photos te richten. Als je foto’s en fotoalbums in Picasa hebt staan kun je deze voortaan beheren via Google Photos. Het voordeel voor gebruikers hierbij is dat deze ook te beheren zijn via de smartphone app.

Google werkt nog aan een aparte pagina waarop gebruikers hun Picasa data kunnen bekijken en downloaden. Je kunt naast overstappen op Photos ook ervoor kiezen om dat niet te doen. Op 15 maart zal de desktop software van Picasa stoppen met het ontvangen van updates. Ook wordt de software niet meer aangeboden door Google. Op 1 mei 2016 worden de Picasa webalbums afgesloten. Via de weblog van Picasa worden de gebruikers op de hoogte gehouden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel