Google stopt met updates voor eerste Chromecast

De eerste generatie Chromecast kwam zo’n zes jaar geleden uit en inmiddels zijn er al verschillende nakomelingen. Google stopt met het uitrollen van grotere updates, zo is bekend geworden.

Updates eerste Chromecast

De Chromecast is een enorm handig apparaatje waarmee je zonder gedoe content kunt streamen (ofwel casten) van je smartphone naar je televisie. Dit werkt overigens ook vanaf bijvoorbeeld je tablet of computer. Denk aan het delen van je scherm, het bekijken van een (YouTube-) video of het laten zien van je foto’s.

google chromecast

In 2013 verscheen de eerste generatie Chromecast. Twee jaar later kwam de 2e generatie, terwijl we sinds vorig jaar de derde generatie hebben. Drie jaar geleden kwam ook de Chromecast Ultra met 4K-ondersteuning op de markt. Het lijkt er nu op dat Google is gestopt met het updaten van de eerste generatie Chromecast, dit blijkt uit research van 9to5Google.
Zij stellen dat de firmware van deze generatie Chromecast is gebaseerd op Chrome 70, wat bijna een jaar oud is.

Hoewel grote updates de Chromecast niet meer zullen bereiken, zullen beveiligingspatches nog wel gewoon verschijnen. Direct upgraden naar een nieuwe is dus nog niet nodig, al kan het wel zijn dat je in de toekomst geen nieuwe features meer krijgt. Mocht je een nieuwe overwegen; de 3e generatie Chromecast kun je bij Coolblue en Bol.com kopen voor 39 euro.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel