Google stuurt waarschuwings-mails rond over toegang SwiftKey tot Gmail

Google heeft gebruikers van toetsenbord-app SwiftKey een e-mail gestuurd. Hierin wordt gewaarschuwd voor mogelijke gevolgen van wijzigingen in de API.

Google over SwiftKey

Er staan wijzigingen gepland in de API van Google. Apps van derden kunnen hier last van krijgen, en gebruikers van SwiftKey ontvangen hier nu een e-mail over. Vanaf 15 juli 2019 moeten apps voldoen aan het nieuwe gegevensbeleid dat vanaf die datum van kracht is. Is dat niet het geval, dan raken die apps de toegang tot je Google-account kwijt.

Honor View 20 sms

SwiftKey kan verbonden met een Google-account om gegevens te synchroniseren. Daarbij kan een verbinding tot stand gebracht worden met Gmail, om zo het toetsenbord slimmer te maken en te zien welke teksten je vaak stuurt. Zo worden de suggesties van het toetsenbord beter.

Google SwiftKey

Google waarschuwt dat dus ook SwiftKey Keyboard aan dit nieuwe beleid moet voldoen. Microsoft, eigenaar van de toetsenbord-app, zal dus spoedig aan de slag hiermee moeten gaan, wil het gebruikers nog dezelfde functionaliteit aan willen bieden. De verwachting is dat Microsoft dit ook zal doen. Google stelt dat het het gegevensbeleid updatet om gegevens te beschermen.

Update 13:15 uur: Marjan meldt aan DroidApp dat ze deze beveiligingsmelding van Google ook voor een andere app heeft ontvangen. Gebruikers van Nine Mail worden op dezelfde gevolgen geattendeerd.

Microsoft SwiftKey Keyboard
Microsoft SwiftKey Keyboard
Ontwikkelaar: SwiftKey
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel