Google gaat updaten Android makkelijker maken voor fabrikanten en gebruikers

Voordat een update op je Android smartphone terecht komt heeft de fabrikant, bijvoorbeeld Samsung, eerst eigen software moeten toevoegen aan het systeem. In toekomstige versies van Android is het voor fabrikanten niet meer nodig om aanpassingen te doen in het systeem.

Android updates te langzaam bij gebruiker

Hoewel fabrikanten van Android smartphones zeggen gecommitteerd te zijn om maandelijkse updates naar gebruikers te sturen gebeurt dit lang niet altijd. Smartphones worden geleverd met oude security patches of een verouderde versie van Android. Vaak komt dit omdat fabrikanten eigen code of aanpassingen willen toevoegen aan Android. Om het updaten van Android nog sneller te maken trekt Google deze ‘vendor implementation’ los van het Android OS.

Voordeel is dat de updates veel sneller bij gebruikers aan zullen komen en dat fabrikanten minder tijd kwijt zijn met het updaten van hun code. Het lostrekken van de fabrikanten implementatie betekent dat onder andere Samsung en Huawei maar ook Qualcomm en MediaTek minder tijd kwijt zijn met het versturen van Android updates. In de ontwikkelaarsversie van Android O wordt Google Treble, zoals het project heet, al volop getest.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel