Android distributiecijfers: uitrol Android 7.0 Nougat minder snel dan vorige versie

De distributiecijfers van Android voor de maand mei 2017 zijn verschenen, deze cijfers vertellen iets over het gebruik van de verschillende Android versies. Deze maand doet Nougat opnieuw goede zaken maar er zijn ook een aantal opvallende stijgers deze maand.

Android 7.0 Nougat gebruik zit in de lift

Deze maand weet de nieuwste versie van het Android besturingssysteem er in totaal 2,2 procent aan gebruikers bij te winnen. Het grootste deel is specifiek voor de 7.0 versie van Android met 2,1%. Daarmee staat het totaal nu op 7,1% voor Nougat en dat is minder dan Marshmallow in dezelfde periode vorig jaar (7,5%). Android 6.0 Marshmallow blijft deze maand stabiel met bijna één derde van het totaal.

Ook Android 5.1 Lollipop krijgt er deze maand nog gebruikers bij en stijgt met 0,3% naar 23,3%. Andere versies zoals KitKat verliezen deze maand licht. Uit de cijfers valt op te maken dat ongeveer 93% van de Android gebruikers nog op een oude, onveiligere, versie werkt. Hoewel Google devices vaak snel updates ontvangen blijven fabrikanten vaak achter met het uitbrengen van versie updates of beveiligingsupdates.

Android distributiecijfers mei 2017

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel