Google voegt beoordelingsfilter toe aan Play Store

In de Play Store is een nieuwe mogelijkheid toegevoegd om te sorteren bij zoekopdrachten. In de Google Play Store is een grote keus uit applicaties, maar lang niet alle applicaties zijn nuttig en relevant voor de zoekopdracht. Daar heeft Google nu wat aan gedaan met het beoordelingsfilter.

Google heeft in de webversie van de Play Store een nieuwe functie toegevoegd. Wanneer er een zoekopdracht gestart wordt, kunnen de zoekresultaten verder verfijnd worden met het zogenoemde beoordelingsfilter. Dit filter biedt de mogelijkheid om alleen de applicaties te tonen die een beoordeling hebben van vier sterren of hoger. De applicaties met minder dan vier sterren worden niet weergegeven.

playstore_filter

Op dit moment is er enkel de mogelijkheid om te filteren op vier sterren, maar wellicht dat in de toekomst ook de mogelijkheid komt om te sorteren op bijvoorbeeld 3 sterren of meer. In de Android toepassing van de Play Store is het filter nog niet opgedoken, Google heeft niets losgelaten over een eventuele release van het filter voor de app.

Lees ook

Reageer op dit artikel