Google: winnaar Eurovisie Songfestival 2018 wordt Noorwegen; Nederland 9e

Volgens de statistieken van Google, zal Waylon vanavond niet gaan winnen op het Songfestival. Noorwegen zou volgens de trends het Eurovision Songfestival 2018 gaan winnen. Vorig jaar wist Google de eerste plek juist te voorspellen. Hoe zit dat dit jaar, en hoe doen de andere landen het?

Noorwegen wint Songfestival 2018 volgens Google

Google weet veel van ons, dat is bekend. Nu heeft Google de voorspellingen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival 2018 gedeeld. De finale van de zangwedstrijd is vanavond en wordt gehouden vanuit de Portugese stad Lissabon. Google heeft nu een lijst samengesteld met de voorspellingen voor vanavond.

De lijst is samengesteld op basis van de zoekopdrachten die zijn gedaan over het Songfestival. Hierbij wordt gekeken naar de interesses van de gebruikers van de zoekmachine. Op die manier kan volgens Google gekeken worden welke inzending populair is.

De winnaar van het Songfestival is volgens Google; Noorwegen. Dit jaar doet wederom Alexander Rybak mee. Op de tweede plaats staat Israël, gevolgd door Cyprus, Tsjechië en Zweden. Nederland zou onder Ierland staan, op een 9e plek. Duitsland zou een 19e plek innemen terwijl het gastland, Portugal zelf, op de 24e plaats zou staan. De hekkensluiter is Spanje op een 26e plaats.

Volgens Google zouden we in Nederland vooral gaan stemmen op Noorwegen (12 punten). 10 punten zouden naar Cyprus gaan. Ook gaan punten naar Israël (8), Zweden (7), Tsjechië (6), Oekraïne (5), Australië (4), Ierland (3), Finland (2) en Denemarken (1). De Belgen zouden vooral stemmen op Nederland (12 punten), Frankrijk (8 punten) en eveneens Noorwegen (10 punten).

Songfestival 2018 Google

In 2017

Google presenteerde vorig jaar, tijdens het Songfestival van 2017 ook een dergelijk overzicht. Hierbij werd de volgende voorspelling gedaan; 1. Portugal, 2. Australië, 3. België en Nederland op een 18e plaats. De uiteindelijke finale werd inderdaad gewonnen door Portugal. De andere plaatsen klopten niet; de nummer 2 was Bulgarije, gevolgd door Moldavië op een derde plaats. Nederland stond met O’G3NE op een elfde plaats. Australië werd vorig jaar 9e, België vierde.

We zijn erg benieuwd of Google het bij het juiste eind heeft, of dat er toch nog winst voor Nederland in zit. Vanavond is het Songfestival op NPO1 en België Eén, en dit begint om 21:00 uur. De Trends-tool van Google kan hier gevonden worden.

Update 13 mei 2018 0:44 uur; Inmiddels is de officiële uitslag bekend, Google had het niet bij het juiste eind. De winnaar van het Eurovisie Songfestival 2018 is Netta met haar nummer Toy. Dat betekent dat het songfestival volgend jaar naar Israël gaat. Bekijk hier onder de uitslag en het nummer van de winnaar.

Uitslag Eurovisie songfestival 2018

Lees ook

Reageer op dit artikel