Grote update voor Google Analytics app met nieuw Material Design

Wie een website heeft en altijd op de hoogte wil blijven van het aantal bezoekers kan daarvoor Google Analytics gebruiken. Met de app heb je direct inzicht in het aantal sessies en gebruikers op je site, om dat inzicht duidelijker te maken is de app voorzien van een compleet nieuw ontwerp.

Google Analytics krijgt nieuw ontwerp

De Google Analytics app kon qua ontwerp wel een opfrisser gebruiken want Material Design schitterde in afwezigheid in deze app. Daar brengt Google nu verandering in want ook Analytics is nu voorzien van een nieuw ontwerp en icoontje. Bij het starten van de app opent zich het overzichtsscherm en zie je in een oogopslag de belangrijkste statistieken.

Door op de grafiek te tikken kun je de gegevens per dag bekijken, je kunt ook het gehele overzicht filteren op één dag of meerdere weken. Het menu aan de zijkant geeft nu toegang tot andere websites in Analytics en dezelfde tabbladen als de web-variant.

Google Analytics app

Handig is dat je ook de kaarten rechtstreeks kunt delen in bijvoorbeeld een e-mail of op Twitter. De vernieuwde Google Analytics app is gratis te gebruiken en te downloaden uit de Google Play Store.

Google Analytics
Google Analytics
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel