HartslagNu app roept om hulp bij hartstilstand

In de Play Store is de app HartslagNu uitgebracht. Deze applicatie moet slachtoffers van een hartstilstand en EHBO’ers met elkaar verbinden. De HartslagNu app roept om hulp als er sprake is van een hartstilstand, waarbij burgers die kunnen reanimeren een seintje krijgen.

HartslagNu app

HartslagNu is nu als applicatie beschikbaar voor Android en Apple iOS. Eerder was deze dienst al beschikbaar via SMS, maar breidt nu verder uit met een eigen applicatie. Wanneer iemand in de buurt een hartstilstand krijgt, krijgen degenen die zich hebben aangemeld als hulpverlener een melding met daarbij de locatie van het slachtoffer. HartslagNu moet de tijd overbruggen totdat de ambulance gearriveerd is.

In september was de applicatie alleen nog beschikbaar voor burgerhulpverleners in Limburg. Nu is dat verder uitgebreid naar de rest van Nederland. De HartslagNu app waarschuwt de hulpverlener als deze binnen zes minuten ter plaatse kan zijn. Hiervoor houdt de app rekening met de infrastructuur zoals wegen, rivieren en bruggen. Ook wordt er voor de berekening uitgegaan van een snelheid van gemiddeld 15 kilometer per uur en zal je eerst langs de AED sturen en vervolgens naar het slachtoffer.

Stichting Hartslag voor Nederland is een samenwerkingsverband van de regionale ambulancediensten in Nederland. Het systeem dat de app gebruikt is van de Ambulancezorg zelf. Vanuit de Meldkamer Ambulancezorg kan een burgerhulpverlener gealarmeerd worden via de app als zij in binnen zes minuten aanwezig kunnen zijn.

Android-gebruikers van de applicatie worden aangeraden om bij Instellingen > App-meldingen de applicatie niet te blokkeren voor de Niet Storen-functie. De applicatie komt beschikbaar naast de SMS-dienst.

Bekijk ook: Woningcheck app: is jouw huis brandveilig?

HartslagNu
HartslagNu
Ontwikkelaar: Doczero
Prijs: Gratis

via HartslagNu

Lees ook

Reageer op dit artikel