Haven app van Edward Snowden verandert telefoon in beveiligingssysteem

Edward Snowden en zijn team hebben een Android applicatie uitgebracht waarmee je je smartphone kunt veranderen in een beveiligingsapparaat. Bij iedere aanraking of beweging ontvang je via een beveiligd kanaal een melding dat er iets gebeurt rond je smartphone.

Haven als beveiligingsapplicatie

Met de app Haven kun je jouw oude Android telefoon een tweede leven geven als beveiligingsapparaat. De Haven app maakt gebruik van diverse sensoren in de telefoon om beweging en veranderingen in de omgeving te detecteren. In zo’n geval ontvang je een melding dat er iets aan de hand is rondom jouw apparaat en krijg je daar bewijsmateriaal van.

Haven App

De app is onder andere door Edward Snowden en de Freedom of Press Foundation ontwikkeld. De app is voornamelijk bedoeld voor journalisten en mensenrechtenactivisten maar ook gewone gebruikers kunnen iets hebben aan de applicatie. Om de meldingen te versturen naar contactpersonen maakt de Haven app gebruik van Tor en de chat-app Signal.

Haven is te downloaden via de Google Play Store en via de alternatieve appwinkel Fdroid. De broncode van de applicatie is openbaar op Github, zo kun je zelf een steentje bijdragen of kijken hoe de applicatie in elkaar zit.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel