HERE gaat live verkeersinformatie in app flink verbeteren met verkeerssituatie herkenning

Navigatie-app HERE, tegenwoordig doorgegaan onder de naam HERE WeGo, zal de verkeersinformatie in de applicatie flink verbeteren. De automerken waar HERE inmiddels onder valt, gaan hun auto’s voorzien van talloze sensoren waarmee de navigatie-app meer en nauwkeurige informatie kan tonen.

HERE live verkeersinformatie

De drie automerken waar HERE inmiddels onderdeel van is, Daimler, BMW en Volkswagen, hebben bekend gemaakt dat de verkeersinformatie flink uitgebreid zal worden. De kaartendienst die oorspronkelijk van Nokia was, gaat hiervoor informatie gebruiken uit sensoren van de honderdduizenden auto’s. De eerste informatie zal vanaf de eerste helft van 2017 gebruikt worden.

HERE WeGo

Sensoren

Gegevens voor de dienst worden gehaald uit de talloze sensoren in die auto’s. Het gaat om informatie uit de remmen, ruitenwissers, koplampen, GPS-gegevens, camera’s en andere sensoren. Deze informatie wordt omgezet in signaleringen voor de bestuurders. Hierbij worden ook verkeersborden gescand waarmee rekening gehouden kan worden tijdens het navigeren. Dit kan ook handig zijn bij bijvoorbeeld werkzaamheden waarbij een lagere snelheid aangehouden dient te worden.

Het weer

Andere informatie die hiermee verzameld kan worden zijn niet alleen de files en ongevallen, maar ook het weer wordt hierin meegenomen. Denk aan (dichte) mist, gladheid en andere weersomstandigheden. Ook voor het parkeren moet de dienst uitkomst bieden. HERE WeGo moet in de toekomst gebruikers advies geven over waar zij het beste kunnen parkeren.

HERE WeGo sensoren

Wanneer?

Begin 2017 zal worden begonnen met het leveren van deze informatie en in 2018 zullen miljoenen auto’s van de drie Duitse autofabrikanten deze gegevens uitwisselen. Verwacht wordt dan dat deze informatie ook in HERE WeGo beschikbaar zal zijn. HERE wil met deze innovatie een voorsprong krijgen op Google Maps, TomTom en Apple.

HERE WeGo Maps & Navigation
HERE WeGo Maps & Navigation
Ontwikkelaar: HERE Apps LLC
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel