Hoe spreek je “Huawei” uit?

Huawei heeft een video uitgebracht waarin uit wordt gelegd hoe “Huawei” uitgesproken moet worden. De naam van de Chinese fabrikant wordt door iedereen anders uitgesproken en dus wil Huawei je helpen. Waarschijnlijk zullen de meeste het tot nu toe allemaal ‘verkeerd’ uitgesproken hebben, of niet?

Huawei uitspraak

De uitspraak van de naam Huawei is niet voor iedereen hetzelfde. In Nederland spreken we de naam vooral uit als ‘hoe-ah-wei’ of ‘hoe-ah-wij’. In thuisland China wordt het merk voornamelijk als ‘ghoe-ah-weej’ uitgesproken. Nu het merk Huawei steeds maar groter en groter wordt, wil de fabrikant graag dat iedereen weet hoe de uitspraak is van de naam. Door het sponsor-contract van Huawei samen met de Arsenal Football Club, is samen een video opgenomen met voetballers van die club. Hieronder vind je een humoristische video die de uitspraak uitlegt.

Sprak jij het na dit zien van dit filmpje ook altijd verkeerd uit? Geen schaamte, je bent niet alleen. In 2012 bracht Huawei onderstaande video al uit, waarin de uitspraak van ‘Huawei’ op de proef werd genomen. We moeten Huawei dus uitspreken als ‘wah-way’. Of houden we het hier toch liever bij de eerder genoemde uitspraken?


We zijn erg benieuwd naar hoe jij ‘Huawei’ uitspreekt. Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Lees ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel