Honor 10 met Aurora-design aangekondigd: ook voor Nederland?

Honor heeft haar nieuwste smartphone; de Honor 10 aangekondigd. De aankondiging van dit toestel was in april ook al, maar was toen bedoeld voor de Chinese markt. Nu zijn alle details voor de Europese markt bekend gemaakt. DroidApp stuit daarbij op een mogelijke release in Nederland.

Honor 10 officieel

De Honor 10 werd in april al aangekondigd voor de Chinese markt. De Europese landen zijn nu aan de beurt. De Chinese dochter van Huawei heeft het toestel namelijk nu voor ons continent gepresenteerd. De specificaties zijn gelijk; er is een 5,84 inch Full-HD+ beeldscherm met een verhouding van 19:9; daarbij valt ook de notch op. Honor zal van Ai (kunstmatige intelligentie) gebruik maken en zo het toestel een stuk slimmer maken; hiervoor werkt het samen met de Kirin 970 octa-core processor.

Honor voorziet de ’10’ van een dual-camera met een sensor van 24 megapixel en een sensor van 16 megapixel. Aan de voorzijde is een 24 megapixel front-camera geplaatst. De smartphone biedt 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Daarbij is er ook een variant met 128GB opslagruimte. Er is dual-sim ondersteuning, net als NFC en een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. De Honor 10 heeft veel weg van de Huawei P20.

Naast de USB-C poort kun je ook gewoon gebruik maken van een 3,5 millimeter aansluiting. Handig voor het beluisteren van muziek. Honor promoot vooral de Aurora-kleur van het toestel; een mix tussen lichtblauw en roze; geïnspireerd op het Noorderlicht, zo lijkt het. Daarbij wordt de smartphone ook in andere blikken verf gedompeld, namelijk grijs en zwart.

De smartphone wordt vanuit de doos direct geleverd met Android 8.1 Oreo, samen met de eigen EMUI 8.1 interface. De ’10’ is voorzien van een 3400 mAh accu en een Kirin 970 octa-core processor.

Verkrijgbaarheid

DroidApp wist eerder exclusief te melden dat het Chinese merk een punt (of beter gezegd een komma) had gezet achter de verkrijgbaarheid in Nederland. We kunnen je melden dat de smartphone naar alle waarschijnlijkheid ook in Nederland beschikbaar zal komen. Dit is mede op te maken uit het feit dat de smartphone geplaatst is op de Nederlandse website van Honor. De prijs ligt op 399 euro. Dit is dezelfde prijs als de Nokia 7 Plus. De uitlevering zal in Duitsland starten op 23 mei.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel