Honor 5X: betaalbare, uitgebreide smartphone gepresenteerd in München

In de Duitse stad München heeft Huawei-dochter Honor haar eerste (Europese) smartphone voor 2016 aangekondigd; de Honor 5X. Dit toestel is voorzien van een strakke metalen behuizing, een vingerafdrukscanner en uitgebreide specificaties. DroidApp was erbij in München en we vertellen je graag meer over de Honor 5X.

Honor 5X

Honor heeft een nieuwe smartphone toegevoegd aan haar portfolio. In de Verenigde Staten is de Honor 5X sinds enkele dagen al te koop en China kon in oktober al kennis maken met de nieuwste smartphone. De Honor 5X is een smartphone met een volledige metalen behuizing met aan de achterkant een vingerafdrukscanner. Honor heeft de 5X verder voorzien van een 5,5 inch display met een Full-HD resolutie.

Honor 5X

Design

Het design van de Honor 5X verdient extra aandacht. Het ontwerp van de 5X is geïnspireerd op het Guggenheim Museum in de Spaanse stad Bilbao. Dit architectuur-wonder is werk van de architect Frank Gehry. Zijn werk beeldt futuristische kunst uit. De vormgeving van het toestel moet er verder voor zorgen dat het uitstekend in de hand ligt. De aluminium, robuuste behuizing is op een speciale manier gepolijst en heeft vier stappen doorlopen om zo het beste resultaat te krijgen.

Voor ieder wat wils

Zowel voor de modebewuste consument als de consument die fotografie, gamen en internetten belangrijk vindt is de Honor 5X geschikt. Aan de achterzijde is er een 20 megapixel camera te vinden met dubbele LED-flitser en natuurlijk de bekende opties zoals autofocus, gezichtsherkenning en HDR.

Honor 5X

De beste foto

Daarnaast zijn er een groot aantal standen beschikbaar die je helpen bij het maken van de beste foto in elke situatie. Hierbij kan je denken aan de slow-motion mode, een modus voor de beste voedselfoto en de mogelijkheid om een timelapse te maken. Voor het maken van selfies is er de 5 megapixel front-camera.

Processor en geheugen

Onder de motorkap van de Honor 5X bevindt zich een Snapdragon 616 octa-core processor met een rekenkracht van 1.5 GHz en 2GB RAM-geheugen. Je kunt met de 5X eindeloos blijven ‘door-gamen’ dankzij de 3000 mAh accu die geïntegreerd is in de Honor 5X. Het 16GB interne geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 128GB.

Honor 5X display

Multimedia en dual-sim

Aan de voorzijde van de Honor 5X zijn de stereo-speakers te vinden en er is op het toestel ook een FM-radio aanwezig voor het beluisteren van radiozenders. Daarnaast kan je je zakelijke en persoonlijke telefoonnummer gescheiden houden omdat de Honor 5X ondersteuning biedt voor twee simkaarten (dual-sim), die alle twee toegang geven tot 4G. Een groot voordeel van de Honor 5X is dat je gewoon dual-sim kunt gebruiken in combinatie met een geheugenkaart. In de meeste gevallen moet je kiezen voor het tweede slot voor een extra simkaart of een geheugenkaart. Bij de 5X kan het dus allebei.

Vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner van de Honor 5X valt op door de vele mogelijkheden die het biedt. Volgens Honor moet je ook met vieze vingers de scanner kunnen gebruiken. In een halve seconde kan je daarnaast het toestel ontgrendelen. Met zogenoemde intiuïtieve gebaren kan je een telefoongesprek of app starten als het scherm van de 5X is vergrendeld. Aan elke vinger kan een andere applicatie gekoppeld worden zodat je snel toegang hebt tot vijf applicaties.

Honor 5X emui 3.1

Updates

De Honor 5X draait op dit moment op Android 5.1.1 Lollipop maar Honor heeft eerder aangegeven het toestel zeer regelmatig van updates te voorzien. Het zal dan ook niet lang duren totdat we Android 6.0 Marshmallow gaan zien voor de 5X. Over de Android-interface is EMUI 3.1 gelegd, de eigen interface die Honor eerder al gebruikte bij haar toestellen en ook Huawei toepast op haar modellen.

Honor 5X in Nederland

De Honor 5X zal vanaf nu verkrijgbaar zijn in Nederland. De Honor 5X krijgt een adviesprijs van 229,99 euro en is daarmee erg gunstig geprijsd. De kleuren die beschikbaar zijn van de Honor 5X zijn grijs, goud en zilver. Via onderstaande button vind je op de toestel-pagina de prijzen, nieuwsberichten en specificaties van de Honor 5X.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel