Honor 5X officieel aangekondigd, veel voor weinig geld

Huawei heeft een nieuwe smartphone aangekondigd voor haar dochtermerk Honor, de Honor 5X. Deze interessante smartphone heeft een stijlvol design met een laag prijskaartje. Maar komt dit toestel wel naar de Europese markt?

Honor 5X

De Honor 5X zal initieel alleen op de Chinese markt uitgebracht worden. Daar is het toestel voor omgerekend 140 euro te bestellen waarna deze op 3 november geleverd zal gaan worden. Toch heeft deze smartphone bijzonder veel functies voor de lage prijs. Een daarvan is de vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel.Honor 5X vingerafdrukscannerDe smartphone draait op Android 5.1 Lollipop met het Emotion UI 3.1. Daarnaast zijn er twee varianten, waarvan de eerste is uitgerust met 16GB opslagruimte en 2GB werkgeheugen. De tweede variant is voorzien van 32GB opslagruimte en 3GB werkgeheugen. Beiden draaien ze op een Qualcomm Snapdragon 615 octa-core processor en een 3000 mAh batterij.Honor 5XDe opslagcapaciteit is uitbreidbaar met een MicroSD-kaart van maximaal 128GB en het toestel kan twee simkaarten aan. Het IPS display is 5.5 inch groot en heeft een weergaveresolutie van 1920 bij 1080 pixels (Full-HD). Ook is de Honor 5X uitgerust met een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorkant van het toestel.

Zoals gezegd is de Honor 5X alleen in China verkrijgbaar, maar het is niet ondenkbaar dat deze ook haar weg naar de Europese markt weet te vinden.

Via: Smartdroid, Honor (Chinees)

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel