Preview: dit zijn onze eerste ervaringen met de Honor 5X

Honor kondigde gisteren de Honor 5X aan. Dit toestel moet de Nederlandse en Europese markt gaan veroveren. DroidApp was bij de persconferentie aanwezig en inmiddels hebben we al enige tijd met de smartphone kunnen spelen. Onze eerste ervaringen met de Honor 5X vertellen we je graag.

Honor 5X

In de Duitse stad München presenteerde Honor gisteren de Honor 5X. Geen nieuw toestel, want in oktober was het toestel al voor China aangekondigd. Nu kunnen we per direct ook zelf kennis maken met de Honor 5X. Hoe presteert het toestel? Heb je voor 229 euro een goede smartphone in je zak? Wij vertellen het je in onze eerste ervaringen.

Honor 5X

Design, afwerking en geluid

Honor is een dochtermerk van Huawei en dat zie je ook aan het innerlijk en uiterlijk van het toestel. De Honor 5X heeft een aluminium vormgeving maar voelt aan de voorzijde nog altijd plastic aan. Er zit een lichte speling op de toetsen maar de afwerking is verder prima.

Honor 5X

Aan de onderzijde zit de Micro-USB poort en zijn de stereo-speakers verwerkt. Tijdens onze testen weten deze speakers prima te presteren. Het 5,5 inch beeldscherm oogt scherp en goed en lijkt ook in de buitenlucht goed afleesbaar. Een ander handig voordeel is dat je naast twee simkaarten ook een geheugenkaart kunt plaatsen. Honor presenteerde deze handige functionaliteit op de persconferentie op een opmerkelijke manier; met vrouwen met ‘simkaart-kleding’.

Vingerafdrukscanner

Iets waar de toestellen van Honor en Huawei goed mee scoren is de vingerafdrukscanner. Onze eerste indruk is dat ook de vingerafdrukscanner van de Honor 5X het erg goed doet. Met een simpele aanraking is het scherm van de telefoon ontgrendeld. Een voordeel van de vingerafdrukscanner bij de 5X is dat je per vinger een actie kunt koppelen. Zo kan je er voor kiezen om met je wijsvinger het toestel te ontgrendelen, de DroidApp app met je pink te openen en bijvoorbeeld WhatsApp met je middelvinger.

Honor 5X

Camera

De camera van de Honor 5X hebben we nog niet heel goed kunnen testen. In 16:9 beeldverhouding schiet je beelden in een resolutie van 10 megapixel, kies je voor een 4:3 beeldverhouding dan kan je kiezen voor 13 megapixel. De prestaties zien er op het eerste gezicht goed uit. We zullen de camera van de Honor 5X uiteraard nog uitgebreid onder handen nemen en hier in de Honor 5X review op terug komen.

Honor 5X

Algemene indruk

De Honor 5X voelt aan als een degelijk en prima toestel. Wel is de EMUI interface over Android erg aanwezig. Hoewel dit voor een grote groep gebruikers niet perse een nadeel hoeft te zijn, willen sommigen dit liever niet op hun toestel.

Honor 5X

De prijs van 229 euro is prijstechnisch erg interessant, maar er zijn meer kapers op de kust. Zo is er bijvoorbeeld de Wiko Fever, Motorola Moto G en is er de Huawei P8 Lite uit eigen fabriek. DroidApp zal in de komende tijd het toestel uitgebreid aan de tand voelen. Onze ervaringen lees je later terug op de website.

Alle specificaties, nieuwsberichten en prijzen van de Honor 5X vind je via onderstaande button op de speciale smartphone-pagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel