Honor smartphones binnenkort enkel nog via vMall te koop

Honor, het dochtermerk van Huawei, is nu nog bij verschillende webshops te vinden. Echter gaat hier volgens Honor Nederland verandering in komen in de Benelux. De toestellen zullen in de toekomst enkel nog via de eigen webwinkel vMall aangeboden worden. Overigens geldt dit alleen voor de Benelux. Dit kan gevolgen hebben.

Honor en vMall

Honor en Huawei kwamen in augustus 2015 met een eigen webshop; vMall. Deze webwinkel verkoopt enkel producten en accessoires van Honor en Huawei. In het begin van Honor was dit ook de enige plek waar Honor smartphones aangeschaft konden worden. Nu zijn ze echter bij verschillende webwinkels in Nederland en België te vinden. Echter komt daar -helaas- een eind aan.

Honor Vmall

De beslissing

Dimitry Vleugel van Honor Nederland laat weten dat in de Benelux de verkoop van Honor in de toekomst alleen nog via vMall zal verlopen. Hiermee hoopt het merk de distributiestrategie eenvoudig mogelijk te houden. Daarbij zorgt een eigen platform voor meer flexibiliteit in bijvoorbeeld aanbiedingen. Bovenal hoopt Honor met deze stap de consument beter te kunnen helpen.

Verkrijgbaarheid

Honor werd gelanceerd als een merk dat zich richt op de online markt. Deze beslissing zorgt ervoor dat we in de toekomst de toestellen waarschijnlijk niet meer bij andere Nederlandse webwinkels gaan zien. In andere landen (buiten de Benelux) zullen de toestellen wel via meerdere kanalen aangeboden worden. Belsimpel is een geval apart, omdat zij de toestellen uit het buitenland importeren. Hierdoor bestaat de kans dat de toestellen daar wel (zij het later) beschikbaar zullen zijn.

Honor 8

Met abonnement of alleen los?

Smartphones kunnen bij vMall vooralsnog alleen los aangeschaft worden. Het afsluiten van een abonnement is niet mogelijk via de online winkel van Honor. Hierdoor neemt Honor wel een groot risico, want niet iedereen wil een toestel los aanschaffen. Wel geeft het merk aan gesprekken te voeren met providers om op termijn abonnementen aan te bieden. Ook de Honor 6X die vorige week werd aangekondigd is verkrijgbaar bij vMall.

Huawei toestellen zullen overigens gewoon bij alle andere verkooppunten te koop blijven. Dit omdat het anders dan Honor zich niet alleen op de online markt richt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel