Honor Magic aangekondigd: smartphone met geheel eigen design

Het Chinese Honor heeft zojuist de Honor Magic aangekondigd. Deze smartphone is een opvallende, want niet eerder zagen we dit strakke design bij een toestel. De Honor Magic werd eerder al getoond in teasers, maar nu krijgen we het volledige beeld erbij.

Honor Magic

Onder de naam Honor Magic heeft de Chinese fabrikant zojuist haar nieuwe smartphone aangekondigd. Het toestel kwam in eerdere teasers al deels naar buiten, maar verder wist Honor het nieuwe toestel goed geheim te houden. De vormgeving van het toestel zorgt ervoor dat het zich goed kan onderscheiden van de concurrentie.

Honor Magic

Beeldscherm

De Honor Magic heeft een 5,1 inch AMOLED display dat gebogen randen heeft. Daarbij is er een 2K resolutie en een pixeldichtheid van 577 ppi. In tegenstelling tot eerdere berichten is het beeldscherm niet volledig vullend aan de voorzijde. Er is een Kirin 950 octa-core processor met 2.3 GHz aan rekenkracht en 4GB RAM. Ook is er 64GB opslagruimte beschikbaar.

honor-magic-2

Geen EMUI

Onder het beeldscherm bevindt zich een fysieke home-button (met geïntegreerde vingerafdrukscanner) en boven het scherm is een 8 megapixel front-camera te vinden. Er is een 12 megapixel dual-camera aan de achterzijde en de accucapaciteit bedraagt 2900 mAh. De Honor Magic draait op Android 6.0 Marshmallow, maar zonder EMUI. In plaats daarvan heeft Honor gekozen voor de speciale Magic Live interface die slimme extra’s toevoegt aan het besturingssysteem.

honor-magic-onder

Die extra’s zijn voorlopig niet in ons land beschikbaar, net als het toestel. Het wordt mogelijk om een taxi te bestellen en het nummerbord van de desbetreffende taxi wordt getoond in het scherm van je Honor Magic. Ook kan door slim te vegen content snel gedeeld worden of opgeslagen worden in My Pocket. In donkere omgevingen worden bijvoorbeeld de snelkoppelingen op het vergrendelscherm aangepast. Er zal dan de mogelijkheid getoond worden of je de zaklamp wilt activeren.

Verkrijgbaarheid

De Magic zal voorlopig alleen in China verkrijgbaar zijn. Onbekend is of en zo ja, wanneer het toestel de Europese markt zal betreden. Vanaf 25 december wordt het toestel uitgeleverd. Wat vind jij van de Honor Magic?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel