HTC 10: duidelijke live-foto’s en alle details

De HTC 10 zal morgen worden aangekondigd door HTC. We hebben het toestel al meerdere keren voorbij zien komen, maar nu zien we echt duidelijke foto’s van de HTC 10. De Taiwanese fabrikant komt met een erg interessante opvolger van de HTC One M9. We zetten alle details voor je op een rij.

HTC 10

We werden de afgelopen weken al lekker gemaakt met teasers, foto’s en details van de HTC 10, maar nu is er meer duidelijkheid over het nieuwe toestel. De collega’s van GSM Helpdesk hebben de hand weten te leggen op foto’s van het toestel en de interessante details. De informatie komt uit een doorgaans betrouwbare bron, en komt overeen met de eerdere verschenen informatie uit het toestel.

HTC 10

De naam

Als eerst hebben we de duidelijkheid dat het toestel definitief de naam HTC 10 krijgt. De serienaam One komt hiermee te vervallen en ook het voorvoegsel M is niet aanwezig bij de HTC 10. Het design bestaat uit een metalen behuizing en een voorzijde die volledig bestaat uit glas. Aan de voorzijde bevindt zich ook de vingerafdrukscanner. Daarnaast zitten de touch-sensitive toetsen voor ’terug’ en ‘recente apps’.

Details en specificaties

De Taiwanese fabrikant heeft het toestel voorzien van een 5,2 inch S-LCD 5 display. Eerder kwamen berichten naar buiten over een AMOLED-scherm, maar dit is niet het geval. Het beeldscherm heeft een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap zit een Snapdragon 820 processor.

Verder is er 4GB aan werkgeheugen en verschijnen er twee uitvoeringen van de HTC 10. De ene uitvoering heeft 32GB interne opslagruimte, de andere variant 64GB intern geheugen. De concurrenten bieden allemaal de mogelijkheid het geheugen uit te breiden met een geheugenkaart, ook bij de HTC 10 is dit het geval!

UltraPixel-camera

De camera aan de achterzijde van de HTC 10 heeft een resolutie van 12 megapixel. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van UltraPixel. Volgens de fabrikant kunnen er hierdoor nog betere foto’s gemaakt worden. De camera heeft een diafragma van f/1.8.

Ook is het mogelijk om foto’s in RAW op te slaan, waarbij de onbewerkte beelden later bewerkt kunnen worden. Tevens is de HTC 10 camera voorzien van laser autofocus en optische beeldstabilisatie. Ook kunnen er video’s gemaakt worden in 4K en wordt het geluid vastgelegd in 24-bit high-res stereo geluid. Aan de voorkant van de HTC 10 is er de 5 megapixel camera. Deze is eveneens voorzien van optische beeldstabilisatie.

HTC 10

BoomSound speakers

HTC heeft er voor gekozen om weer de focus te leggen op de geluidsbeleving. De speakers worden door HTC ‘HTC BoomSound HiFi Edition’ genoemd en bevinden zich aan de boven- en onderzijde van de smartphone.

Accu

De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en kan dankzij Fast Charge 3.0 snel worden opgeladen. Verder is er 4G-ondersteuning, USB Type-C, Bluetooth 4.2 en NFC. Het toestel zal draaien op Android 6.0 Marshmallow met mogelijk de nieuwste versie van HTC Sense, die eerder was uitgelekt; HTC Sense 8. Op dinsdag 12 april zal HTC de ’10’ introduceren. We houden je natuurlijk op de hoogte hiervan!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel