HTC Bolt aangekondigd: Android 7.0 Nougat, maar niet helemaal bij de tijd

HTC heeft de HTC Bolt aangekondigd. In de afgelopen weken kwamen we al steeds meer te weten over het nieuwe toestel van HTC. Hoewel de smartphone voorzien is van Android 7.0 Nougat, is niet alles bij de HTC Bolt actueel en bij de tijd. 

HTC Bolt

De HTC Bolt is officieel aangekondigd en zal vooralsnog leverbaar zijn bij de Amerikaanse provider Sprint. De metalen smartphone heeft een 5,5 inch Super-LCD 3 QHD-display en een 8 megapixel front-camera aan de voorzijde. In de hom-button is de vingerafdrukscanner geïntegreerd. Aan de achterzijde is de telefoon voorzien van een 16 megapixel camera met een diafragma van f/2.0.

HTC Bolt

HTC heeft de Bolt voorzien van Android 7.0 Nougat, met daarbij HTC Sense. Echter is niet alles bij het toestel even nieuw. Zo vinden we -helaas- onder de motorkap een Snapdragon 810 processor, een processor van al bijna twee jaar oud. Verder is er 3GB RAM en 32GB interne opslagruimte (uitbreidbaar). Net als bij de Moto Z en de nieuwe iPhone 7 is er geen 3,5 millimeter audio-jack voor de hoofdtelefoon. Hiervoor dient de USB Type-C poort gebruikt te worden. Via deze poort kan je ook de 3200 mAh accu opladen.

De HTC Bolt heeft een IP57 certificering meegekregen, waardoor het resistent is tegen water. Zoals gezegd is er momenteel niks bekend over de release van de HTC Bolt voor Europa.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel