HTC Bolt komt eraan: mini HTC 10 zonder 3,5 mm hoofdtelefoon-aansluiting

HTC zal met een kleinere variant van de HTC 10 komen; de HTC Bolt. Het toestel zal net als de ‘10’ beschikken over een aluminium behuizing, maar zal een stukje kleiner zijn. Opvallend is ook dat HTC het toestel dunner heeft gemaakt, ten koste van de 3,5 mm hoofdtelefoon-aansluiting. Eerder haalden Apple en Motorola deze aansluiting al uit een aantal toestellen.

HTC Bolt

Onder de naam HTC Bolt is een nieuwe smartphone uitgelekt van de Taiwanese fabrikant. De berichten komen van de doorgaans betrouwbare leaker Evleaks. Specificaties van het toestel zijn nog niet echt bekend, maar verwacht wordt een beeldschermgrootte van tussen de 4,7 inch en 5,0 inch. Het toestel moet vooral een mini-variant worden van de HTC 10.

HTC Bolt

Mini HTC 10

De HTC Bolt zal niet over een camera met laser-autofocus beschikken. Wel is er een LED-flitser aanwezig, alleen zit deze boven de camera geplaatst, in plaats van ernaast. De aluminium behuizing geven het toestel een degelijke uitstraling en ook bij de Bolt zien we een vingerafdrukscanner. Er is een minder brede speakergrille aan de voorkant dan bij de ‘10’. De simkaart-sleuf zit aan de zijkant van het toestel, net als de power-button en de volumetoets.

HTC Bolt 10 mini

Aansluiting hoofdtelefoon

Het is niet duidelijk of de HTC Bolt een Micro-USB poort of een USB Type-C poort meekrijgt. Wel zou HTC de 3,5 millimeter audio-aansluiting voor een hoofdtelefoon of headset weggelaten hebben. Eerder gebeurde dit al bij de iPhone 7 en de Moto Z. Op de definitieve specificaties zullen we nog even moeten wachten.

Het is nog niet bekend wanneer we de smartphone zullen gaan zien. Op het display van de foto van de HTC Bolt is de datum 18 oktober te zien. Mogelijk zal HTC op die dag de presentatie houden, maar dat is nog afwachten. Gisteren kondigde de Taiwanese fabrikant de HTC Desire 10 serie aan.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel