HTC One A9s gepresenteerd: meer betaalbare, maar bedroevende opvolger

HTC heeft tijdens de IFA in Berlijn haar opvolger voor de One A9 gepresenteerd. Het toestel krijgt de naam HTC One A9s mee en is voorzien van een metalen behuizing. De HTC One A9s zal voordeliger in de winkels liggen dan zijn voorganger, maar daarom lever je wel in op de specificaties van het toestel.

HTC One A9s

Het gaat al langere tijd niet zo goed met HTC. Hoewel ze met de HTC 10 een geweldige smartphone hebben neergezet (review), weet het bedrijf maar geen dikke zwarte cijfers te schrijven. Met de introductie van de HTC One A9s, vandaag op de IFA in Berlijn, hoopt HTC de consument weer te kunnen bereiken met een naar eigen zeggen duurzame en betrouwbare smartphone.

HTC One A9s

Of de HTC One A9s de consument inderdaad weet te bereiken, betwijfelen we. In vergelijking met de voorganger, de HTC One A9, gaan we niet heel veel erop vooruit. Waar we bij de One A9 nog een 5,0 inch AMOLED-scherm zagen met Full-HD resolutie, zien we bij de One A9s een 720p HD Super LCD display. De Snapdragon octa-core processor is vervangen door de MediaTek Helio P10 octa-core processor.

De HTC One A9s is verder voorzien van 3GB RAM en 32GB interne opslagruimte, dit is uitbreidbaar met een geheugenkaart. Over Android 6.0 Marshmallow ligt de HTC Sense-interface. De 4 megapixel camera aan de voorkant is vervangen door een 5 megapixel camera en de camera aan de achterkant blijft 13 megapixel tellen. Echter is er geen optische beeldstabilisatie meer en is de lichtgevoeligheid verkleind naar f/2.2.

HTC One A9s

De accu heeft een capaciteit van 2300 mAh en heeft ondersteuning voor snelladen. Voor 349 euro ligt de HTC One A9s vanaf november dit jaar in de winkels. Alle specificaties van het toestel vind je op de HTC One A9s smartphone-pagina via onderstaande button. De HTC One A9 kost inmiddels 389 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel