HTC One A9 aangekondigd: strak design met razendsnelle updates

HTC wil met de HTC One A9 de markt veroveren. Het toestel dook al een aantal keer op in het geruchtencircuit met de codenaam Aero en nu is het toestel aangekondigd door de Taiwanese fabrikant. Met de HTC One A9 voegt het merk een strak uitziende smartphone toe aan haar portfolio. We zetten de details voor je op een rij.

HTC One A9

Zojuist heeft HTC haar nieuwe smartphone aangekondigd; de HTC One A9. Dit toestel verscheen vorige week al in het nieuws, nadat een Franse provider de HTC One A9 online had gezet. Met de HTC One A9 wil de Taiwanese fabrikant direct de aanval aangaan met de Apple iPhone, want dat is een leuke telefoon, maar haalt het niet bij de Android-smartphone. Met deze boodschap begon HTC de persconferentie.

HTC One A9

Het toestel heeft een 5,0-inch AMOLED beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en heeft een Snapdragon 617 processor. Dit is een octa-core processor met een rekenkracht van 1.5GHz. Er is 2GB aan werkgeheugen aanwezig en 16GB aan intern geheugen. Het geheugen kan uitgebreid worden met een MicroSD-geheugenkaart. Vooral de geluidskwaliteit van de smartphone is iets waar HTC absoluut trots op mag zijn. Onder andere met de HTC One M8 wist deze smartphone al een geweldige indruk achter te laten met zijn speakers. Dit moet met de HTC One A9 nog beter zijn dankzij de Dolby-Surround BoomSound-speakers.

Onder het beeldscherm is er een home-button te vinden waar tevens een vingerafdrukscanner is geïntegreerd. Voor het schieten van foto’s is er een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 4 UltraPixel aan de voorzijde van het toestel te vinden. De camera heeft optische beeldstabilisatie waardoor de kans op bewogen foto’s verkleind wordt. Eveneens opvallend aan de HTC One A9 is dat het toestel draait op Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem.

De accu van de HTC One A9 heeft een capaciteit van 2150 mAh met ondersteuning voor Quick Charge.

HTC One A9

Razendsnelle updates

HTC zegt met de HTC One A9 nog sneller updates uit te rollen voor Android. Dit omdat er beter is samengewerkt met Google. Daarnaast is het beste van Android en het beste van de skin HTC Sense samengevoegd om zo een betere gebruikerservaring te kunnen bieden. Opvallend is dat HTC binnen 15 dagen nadat Google voor de Nexus-smartphone een update heeft uitgerold, ook de One A9 van een update zal voorzien. Wanneer je de bootloader unlockt gaat je garantie niet verloren, zo laat HTC weten tijdens de aankondiging.

HTC One A9

Beschikbaarheid

De HTC One A9 komt beschikbaar in de kleuren zilver, grijs en goud. De rode One A9 komt niet naar Nederland. In de eerste week van november komt het toestel wereldwijd beschikbaar voor 599 euro. Ook komt er een nieuwe versie van de HTC Dot View Cover beschikbaar voor het toestel.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel