HTC One A9 uitgelekt: de interessante ‘iPhone van HTC’

HTC zal over vijf dagen een nieuwe smartphone aan gaan kondigen. De HTC One A9 is al een aantal keer voorbij gekomen in het geruchtencircuit, en vandaag heeft de Franse provider Orange het toestel compleet uit laten lekken. Opvallend aan de HTC One A9 is dat de Taiwanese fabrikant goed naar de Apple iPhone heeft gekeken voor het design van de One A9.

HTC One A9

Met de HTC One A9 wil HTC weer een succesvolle smartphone op de markt brengen waar consumenten weer enthousiast van worden. Vandaag heeft de Franse provider Orange de nieuwe smartphone al uit de doeken gedaan, hoewel de pagina inmiddels weer offline is gehaald. Op 20 oktober zal het toestel officieel door HTC aangekondigd gaan worden. Duidelijk is wel dat de fabrikant voor de HTC One A9 met een schuin oog naar de Apple iPhone heeft gekeken.

HTC One A9 Orange

Aan de voorzijde van het toestel is een 5,0 inch display geplaatst. Vermoedelijk gaat het hier om een AMOLED-scherm, wat nog niet eerder is gebruikt in een HTC-toestel. De Snapdragon 617-processor moet in combinatie met de 3GB aan werkgeheugen het toestel draaiende houden. Het interne geheugen zou volgens de specificaties 16GB bedragen en de accu zou een capaciteit hebben van 2150 mAh hebben. Positief aan de HTC One A9 is dat dit toestel met Android 6.0 Marshmallow op de markt gebracht zal gaan worden. Dit is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Minder positief is toch wel de prijs van het toestel, die zou volgens de Franse operator 600 euro gaan bedragen.

HTC zou voor de One A9 gebruik maken van een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 4 megapixel camera aan de voorzijde. Het is goed mogelijk dat HTC voor de front-camera gebruik maakt van haar eigen ultrapixel-camera. Volgens de Taiwanese fabrikant moet het hierdoor mogelijk worden om ook in omgevingen met weinig licht goede foto’s te schieten.

Op 20 oktober zullen we meer te weten krijgen over de nieuwe HTC One A9. Wat denk jij van deze stijlvolle nieuwe Taiwanese smartphone? Maakt het een kans? We horen graag je mening. Laat je reactie achter onder dit bericht.

via Frandroid

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel