HTC presenteert internationale HTC Butterfly 3 en verbeterde One M9+

HTC heeft vandaag tijdens een persconferentie in Japan bekend gemaakt de HTC Butterfly 3 uit te gaan brengen in meer landen. Het toestel werd eerder alleen in Japan uitgebracht onder de naam ‘HTC J Butterfly’ en is voorzien van interessante specificaties. Daarnaast heeft HTC een wat verbeterde HTC One M9+ gepresenteerd met de naam Aurora Edition.

HTC

Vandaag heeft de Taiwanese fabrikant HTC twee nieuwe smartphones gepresenteerd. Toch zijn de twee smartphones niet geheel nieuw te noemen. Het gaat om de HTC Butterfly 3 en de HTC One M9+ die nu verder verbeterd is.

HTC Butterfly 3

HTC Butterfly 3

In mei kondigde HTC de HTC J Butterfly aan voor de Japanse markt. Nu heeft HTC bekend gemaakt dat het de HTC Butterfly 3, dus met naamsverandering, ook in andere landen uit zal gaan brengen. Het bedrijf spreekt over de ‘internationale markt’ maar welke landen hier bij zitten is vervolgens niet gemeld. Wel zal HTC vanaf 25 oktober de Butterfly 3 uitbrengen in Taiwan voor omgerekend zo’n 540 euro. Voor deze prijs krijg je een 5,2 inch qHD display, 3GB RAM-geheugen, 32GB intern geheugen wat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart.

De processor in de HTC Butterfly 3 betreft de Qualcomm Snapdragon 810 processor en het toestel is voorzien van een 20 megapixel camera met dual-LED flitser. Opvallend aan deze camera is dat er net als bij de HTC One M8 een extra camera-sensor is te vinden. Deze zorgt voor extra diepte in je foto’s en maakt het mogelijk om na het schieten van de foto nog op het juiste gedeelte van de foto scherp te stellen. Aan de voorzijde is een 13 megapixel camera geïntegreerd.

De HTC Butterfly 3 is IPX5 en IPX7 gecertificeerd. Dit houdt in dat het toestel resistent tegen water en stof. De 2700 mAh batterij kan snel opgeladen worden dankzij de ondersteuning voor Qualcomm Quick Charge 2.0. Zodra er meer bekend is over de komst van de HTC Butterfly 3 naar Nederland, dan lees je dat uiteraard op DroidApp.

HTC One M9+ Aurora Edition

HTC One M9+ Aurora Edition

HTC heeft ook een naar eigen zeggen verbeterde versie van de HTC One M9+ gepresenteerd. De specificaties van de HTC One M9+ Aurora Edition zijn vrijwel gelijk aan die van de huidige HTC One M9+. Vooral op het gebied van de camera zijn er aanpassingen gedaan. In plaats van 20 megapixels krijg je bij de vernieuwde One M9+ een 21 megapixel-camera. Daarnaast is er nu optische beeldstabilisatie (OIS) en laser autofocus. Of de HTC One M9+ ook buiten de Aziatische markt uitgebracht gaat worden, is niet bekend gemaakt. De Aurora Edition zal vanaf 5 oktober leverbaar zijn in Taiwan voor omgerekend 565 euro.

via Engadget

Lees ook

Reageer op dit artikel