HTC Sense Home nu voor iedereen beschikbaar in Play Store

HTC Sense Home is vanaf nu voor iedereen beschikbaar in de Google Play Store. HTC Sense Home is de naam van de HTC-launcher die we vinden op verschillende toestellen. Eerder werd de app al uitgebreid getest middels een beta-programma. De HTC launcher is hierdoor niet langer meer enkel beschikbaar voor toestellen van de Taiwanese fabrikant zelf.

HTC Sense Home

HTC heeft HTC Sense Home uitgebracht in de Google Play Store, zo blijkt uit informatie waarover DroidApp beschikt. De launcher bevond zich eerder al in een besloten beta-fase en ook nu bevindt de launcher zich nog in beta. Echter is deze beta openbaar voor iedereen en vraagt HTC eventuele bugs en fouten te melden aan hen.

HTC Sense Home is een launcher die normaal alleen op toestellen van de Taiwanese fabrikant is te gebruiken. Er is ondersteuning voor BlinkFeed waarmee je gemakkelijk content kunt lezen uit verschillende media en netwerken. Net als bij onder andere de HTC 10 is er de Freestyle modus, ofwel vrije opmaak, waarmee je je helemaal uit kunt leven. De homescreens bestaan dan niet (alleen) uit icoontjes, maar laten ook stickers in een wallpaper als snelkoppeling naar een app fungeren. Wanneer de app voor de eerste keer ingesteld wordt kan je er voor kiezen om je huidige achtergrond te behouden.

Niet alleen de homescreens zijn in HTC-stijl, natuurlijk is ook de rest van de Sense Home launcher voorzien van een HTC-laag. Je kunt kiezen uit tal van verschillende thema’s om de vormgeving van de interface te personaliseren en op te vrolijken. Je kunt ook het huidige gekozen thema aanpassen en bewerken. Hierbij kan je niet alleen bepaalde kleuren aanpassen maar ook een ander icon pack kiezen voor de icoontjes.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden in HTC Sense Home. Wil je de applicatie gebruiken op je eigen toestel? Dan kan je de app gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. Voor HTC Sense Home is Android 4.4 KitKat of hoger vereist.

Het lijkt erop dat nog niet ieder toestel geschikt lijkt te zijn voor HTC Sense Home. DroidApp-lezer Henk meldt dat bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 Edge niet de ondersteuning biedt voor de launcher van HTC. Ook met andere Samsung-apparaten lijkt de app -nog- niet te werken.

HTC Sense Home
HTC Sense Home
Ontwikkelaar: HTC Corporation
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel