HTC Sense Home update brengt erg gave ‘Freestyle mode’ naar eerdere toestellen

De HTC 10 wordt standaard uitgerust met HTC Sense 8. Deze nieuwste versie van de HTC skin is voorzien van de zogenoemde ‘Freestyle mode’ waarmee je op een bijzondere manier je homescreen kunt indelen naar eigen wens. Weg met de icoontjes, en toch de snelkoppelingen binnen handbereik. HTC heeft nu een update uitgebracht voor de HTC Sense Home app die de Freestyle mode naar je oudere HTC-smartphone brengt.

HTC Sense en Freestyle

HTC Sense Home is de applicatie van HTC zelf voor de gelijknamige interface over Android. Met de komst van de HTC 10 bracht HTC ook een vernieuwde versie uit van HTC Sense; Sense 8. Deze versie zorgt ervoor dat het grootste deel van de UI Stock Android is; iets wat met de eerdere versies van Sense wel anders was. Nu kan je de interface van de HTC 10 ook naar andere HTC-toestellen halen; zoals de One M8, One M9 of Desire.

HTC Sense Home vrije opmaak

Icoontjes

De Freestyle mode laat je de snelkoppelingen in de vorm van icoontjes vergeten. Door uit de thema-app een ‘variabel thema’ te downloaden, kan je de snelkoppelingen koppelen aan een element uit je wallpaper. Denk bijvoorbeeld aan een lucht met luchtballonnen. Een luchtballon kan dan dienen als snelkoppeling naar Chrome, of de DroidApp App.

Wallpapers

Er zijn ook meer mogelijkheden gekomen voor de wallpapers. Zodra de zon ondergaat en zodra de zon opkomt, verandert de wallpaper naar de gekozen achtergrond, als je dit wilt. Ook nieuw is dat je ervoor kunt kiezen om een meervoudige wallpaper in te stellen. Een meervoudige wallpaper laat je foto van je scherm spatten als een panorama. Daarnaast kan je widgets gewoon plaatsen waar je wilt en kunnen ze eventueel overlappen naar het andere startscherm.

HTC Sense Freestyle

Stickers

Het voordeel van Freestyle, is dat je niet langer meer gebonden bent aan het raster. Je kunt waar je maar wilt je content plaatsen. Niet alleen app-icoontjes kan je hiervoor gebruiken maar ook stickers en widgets. Je stickers zijn eigenlijk je snelkoppelingen en je kunt zelf stickers toevoegen voor meer snelkoppelingen.

Downloaden

Verder heeft HTC Sense Home voorzien van een aantal verbeteringen. Zo is BlinkFeed voorzien van een nieuw design voor een betere toegankelijkheid en kan je ‘inline video’s’ van News Republic direct in je tijdlijn van BlinkFeed bekijken. De update voor HTC Sense Home kan je downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

HTC Sense Home
HTC Sense Home
Ontwikkelaar: HTC Corporation
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel