HTC vervangt Sense door stock-Android bij entry-level smartphones

HTC heeft afgelopen week haar entry-level smartphone aangekondigd; de Desire 310. De HTC Desire 310 heeft niet de features aan boord die er van af spatten. Toch geeft de HTC Desire 310 iets mee, wat wellicht een nieuwe strategie gaat worden van HTC; de toestellen niet meer voorzien van HTC Sense, maar van stock-Android.

HTC lijkt het over een andere boeg te gaan gooien. Entry-level smartphones, zogenoemde smartphones met de basis mogelijkheden, zullen niet meer met HTC Sense worden uitgerust, dat meldt Pocket-Lint. De interface van de HTC toestellen zal in dit segment voorzien zijn van stock-Android. HTC Sense vraagt aardig wat van de hardware, waardoor de toestellen trager worden in het gebruik.

htc desire 310

HTC zegt de gebruikerservaring te verhogen in deze prijsklasse, door de standaard Android interface te gebruiken. Wel zullen functies als HTC Blinkfeed en videohoogtepunten als aparte software voorgeïnstalleerd worden.

Sense bepaalt al sinds jaar en dag het onmiskenbare beeld van HTC. Er zijn amper smartphones van HTC uitgekomen, die niet de Sense interface mee hebben gekregen. Los van de Google Nexus One, G1 en G2.

Nu de HTC Desire 310 zonder Sense in de winkel komt te liggen, en uitgerust wordt met stock-Android is het aannemelijk dat op termijn meer entry-level smartphones van HTC met stock-Android worden uitgebracht.

Lees ook

Reageer op dit artikel