HTC blaast Wildfire-reeks nieuw leven in: Wildfire X geïntroduceerd

Het hing al langer in de lucht, maar nu is de eerste stap gezet; de HTC Wildfire-serie is terug van weggeweest. Het eerste toestel uit de nieuwe serie is aangekondigd; de HTC Wildfire X.

HTC Wildfire X aangekondigd

Het Taiwanese HTC heeft de Wildfire-reeks een nieuw leven ingeblazen. In een eerdere editie van onze rubriek ‘De vergeten smartphone’, bespraken we de HTC Wildfire al. Het oorspronkelijke model werd in 2010 uitgebracht; een betaalbare Android-smartphone. HTC zit al tijden in zwaar weer, en hoopt met het opleven van de bekende modelnaam weer marktaandeel te winnen. De HTC Wildfire X moet daar dus aan mee helpen.

HTC Wildfire X

De HTC Wildfire X heeft een 6,2 inch beeldscherm met een HD+ resolutie. Daarbij is er een 8 megapixel front-camera verwerkt in de notch, terwijl triple-camera aan de achterkant zien. Deze camera biedt een 12 megapixel hoofdsensor, 8 megapixel telephoto-lens met 2x optische zoom en 5 megapixel dieptesensor. Vanuit de doos is de HTC Wildfire X voorzien van een Helio P22 processor van MediaTek en een 3300 mAh accu.

Qua configuraties is er keuze uit twee verschillende modellen; 3GB werkgeheugen met 32GB opslagruimte, of 4GB RAM en 128GB opslagruimte. In beide gevallen is het mogelijk dit geheugen uit te breiden met een geheugenkaart van maximaal 256GB.

Vooralsnog is de smartphone alleen voor India aangekondigd; waarbij het onbekend is of hij ook in Europa en Nederland verschijnt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel