HTMLauncher laat iedereen een eigen launcher bouwen

In de Google Play Store zijn er voor Android tal van launchers te vinden. De ene launcher heeft een mooiere uitstraling dan de andere, de andere biedt meer mogelijkheden en de ander is juist populair door de vele animaties. Nieuw is de launcher HTMLauncher; deze launcher geeft de gebruiker de mogelijkheid om zelf een launcher te ‘bouwen’.

Je telefoon naar eigen wens instellen is soms even wat werk, maar vaak komt het qua icoontjes en widgets wel in orde. Met de launcher HTMLauncher kan je de interface en vormgeving van je smartphone nog meer naar je eigen hand zetten. Met HTMLauncher kan de gebruiker zelf bepalen hoe iets er uit komt te zien. Echter moet je hiervoor wel enige programmeer-kennis hebben.

htmlauncher-droidapp

HTMLauncher is gebouwd in codetalen zoals HTML, CSS en JavaScript. Met je eigen kennis van deze talen die op het web gebruikt worden, kan je zelf alle elementen aanpassen. In HTMLauncher is een code-editor verwerkt waardoor je waar je ook bent ten allen tijde de launcher-instellingen aan kunt passen. Je kan HTMLauncher niet alleen middels de code aanpassen, ook middels de drag-and-drop interface kan je elementen aanpassen in de launcher.

Doordat HTMLauncher nog in ontwikkelingsfase zit, kan het zijn dat de launcher nog niet altijd even stabiel werkt. HTMLauncher zal vooral een interessante applicatie zijn voor de tech-freaks, maar niet voor de doorsnee smartphone-gebruiker.

Mocht je HTMLauncher willen proberen, dan kan je de launcher via de website van de ontwikkelaar gratis downloaden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel