Huawei komt met eigen versie van Apple Face ID en Animoji

Huawei heeft een aantal nieuwe features onthuld die we binnenkort in de smartphones van de Chinese fabrikant kunnen verwachten. Huawei komt met een eigen versie van Face ID en Animoji.

Huawei met Face ID

De Chinese fabrikant zal met een eigen versie van Apple’s Face ID komen. Dit is een technologie waarmee je je smartphone kunt ontgrendelen middels gezichtsherkenning. Huawei liet in een presentatie een eigen 3D lichtsensor zien waarmee in 10 seconden tijd 300.000 punten gescand worden.

Huawei Face ID

Aan de hand hiervan wordt een profiel gemaakt van het gezicht. Volgens Huawei moet het hiermee mogelijk zijn om binnen 0,4 seconden het toestel te ontgrendelen. Dit blijft nog altijd wat langzamer dan het ontgrendelen met een vingerafdrukscanner die doorgaans ongeveer 0,2 seconden nodig heeft. De 3D scan moet het veiliger maken om met het gezicht te ontgrendelen dan nu het geval is. Hiervoor wordt nu vaak 2D scanning gebruikt.

Animoji

Apple heeft voor de nieuwe generatie iPhone, de iPhone X, ook een andere feature; Animoji. Huawei wil ook dit gaan aanbieden bij haar smartphones. Met behulp van dezelfde technologie kan een gezichtsuitdrukking omgezet worden in een geanimeerde emoji. Zo kan deze bijvoorbeeld de tong uitsteken of een knipoog geven. Volgens Huawei moet dit realistischer en beter worden dan de variant van Apple.

Huawei Animoji

Hoewel Huawei/Honor een eerste indruk geeft van deze nieuwe technieken is er niks bekend over de implementatie van de 3D gezichtsherkenning. Ook is onduidelijk of we op korte termijn de Face ID van Huawei al in toestellen kunnen verwachten. De kans zou mogelijk geacht worden dat de toekomstige Huawei P11 de eerste smartphone is met deze technologie.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel