Huawei G9 uitgelekt; wordt woensdag aangekondigd

Woensdag zal volgens de berichten de Huawei G9 aangekondigd gaan worden. Het toestel zal een heel andere vormgeving krijgen, dan dat we van de G-serie van Huawei gewend zijn. De Huawei G9 moet de huidige Huawei G8 op gaan volgen.

Huawei G9

Op woensdag 4 mei zal Huawei de G9 aan gaan kondigen. Er is door de Chinese fabrikant een teaser naar buiten gebracht en ook zijn de eerste renders opgedoken bij de certificering-organisatie TENAA.

Huawei G9 teaser

De Huawei G9 moet de Huawei G8 op gaan volgen. De G-serie haalt niet dezelfde verkoopaantallen als de P-serie van de fabrikant, maar vooral de Huawei Ascend G7 was een erg interessant toestel. In onze Huawei G8 review waren we ook enthousiast over het toestel, ware het niet dat de prijs wel een heel stuk hoger lag dan bij zijn voorganger.

Volgens de berichten zal de Huawei G9 qua vormgeving veel weg hebben van de Huawei P9 Lite. Het toestel zal voorzien zijn van een 5,2 inch Full-HD display, een Kirin 650 octa-core processor met 2.0 GHz rekenkracht en 3GB aan werkgeheugen. Over de Android 6.0 Marshmallow interface is de EMUI-skin te vinden en er is 16GB intern geheugen. Het geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart.

Huawei G9

Er is een 13 megapixel camera aanwezig en een 8 megapixel front-camera. De accu van de Huawei G9 zou een capaciteit hebben van 2900 mAh. Er is ook een vingerafdrukscanner aanwezig aan de achterkant van het toestel. De behuizing is van plastic en komt in de kleuren zwart, wit en goud. De prijs is niet helemaal bekend maar naar verwachting zal het gaan om een bedrag tussen de 229 euro en 269 euro.

We zullen op 4 mei hopelijk ook te horen krijgen of het toestel ook buiten China uitgebracht zal gaan worden. Aangezien de G6, G7 en G8 ook in Nederland uit zijn gebracht, is deze kans best aannemelijk.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel