Huawei P9 Lite: vanaf 12 mei verkrijgbaar voor 299 euro

Met een aluminium-behuizing en een interessante lijst met specificaties zet Huawei de P9 Lite neer. Deze smartphone is officieel nog niet aangekondigd, maar zal toch vanaf 12 mei in de Nederlandse winkels liggen. De Huawei P9 Lite wordt de opvolger van de P8 Lite en is extra interessant door zijn scherpe prijs van 299 euro.

Huawei P9 Lite

Vanaf 12 mei zal de Huawei P9 Lite beschikbaar zijn in Nederland, zo blijkt uit informatie waarover DroidApp beschikt. De smartphone van Huawei zal de Huawei P8 Lite opvolgen en heeft daarbij een hoop extra’s te bieden. Eerder in april kondigde Huawei de Huawei P9 en P9 Plus aan, maar de Lite kregen we niet te zien. De Huawei P9 ligt overigens sinds gisteren in de Nederlandse winkels. In de afgelopen tijd is de compactere P9-variant al wel meerdere keren uitgelekt en kwam er steeds meer informatie naar buiten.

Huawei P9 Lite

Huawei P9 specs

De Huawei P9 Lite is voorzien van een 5,2 inch display met een Full-HD resolutie. Naast de metalen behuizing is er aan de achterzijde van de telefoon een vingerafdrukscanner geplaatst. Aan de onderzijde is een USB Type-C poort te vinden, de nieuwste standaard binnen USB. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken of je de kabel ondersteboven probeert aan te sluiten. Verder is er een 13 megapixel camera en een 8 megapixel front-camera. De octa-core processor heeft een rekenkracht van viermaal 2.0 GHz en viermaal 1.7 GHz en er is 3GB aan RAM-geheugen. Het 16GB interne geheugen kan uitgebreid worden middels een geheugenkaart.

De smartphone is ook leverbaar met dual-sim. Hierbij heb je twee sloten voor twee simkaarten. Echter kan je dan het geheugen niet uitbreiden. Mocht je het tweede slot niet voor een simkaart gebruiken, dan kan je bij de P9 Lite Dual-SIM het tweede slot gebruiken voor een geheugenkaart. De accu van de Huawei P9 Lite heeft een capaciteit van 3000 mAh en het toestel draait op Android 6.0 Marshmallow met EMUI 4.1.

Huawei P9 Lite

Verkrijgbaarheid

Zoals gezegd zal de Huawei P9 Lite vanaf 12 mei 2016 uitgeleverd worden voor een prijs van 299 euro. Voor een compleet overzicht van specificaties en dergelijke informatie, raadpleeg je de Huawei P9 Lite pagina via onderstaande button. Je kunt de Huawei P9 Lite bestellen bij CoolblueBelsimpel en Bol.com.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 234,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel