Huawei P9 Lite: persfoto’s en meer informatie uitgelekt

Huawei kondigde deze week de Huawei P9 en P9 Plus aan. Deze twee smartphones zijn voorzien van de nieuwste snufjes en hebben daarbij een strakke vormgeving. We hadden eigenlijk ook verwacht dat Huawei de P9 Lite zou aankondigen, maar dat gebeurde niet. Nu zijn wel de persfoto’s en meer details uitgelekt over de Huawei P9 Lite.

Huawei P9 Lite

De opvolger van de Huawei P8 werd vorige week aangekondigd in Londen; de Huawei P9. Samen met de P9 werd ook de Huawei P9 Plus voorgesteld. Beide smartphones zijn voorzien van een dual-camera van Leica en hebben daarbij een opvallende, strakke metalen behuizing gekregen. Een opvolger voor de Huawei P8 Lite kregen we niet te zien, maar dat toestel staat ongetwijfeld nog op de planning. De berichten over de Huawei P9 Lite wakkeren verder aan door uitgelekte persfoto’s en details over het compactere toestel van de Chinese fabrikant.

De Huawei P9 Lite zal voorzien zijn van een strakke metalen behuizing met een 5,2 inch Full-HD display. Daarnaast zal er een Kirin 650 octa-core processor aanwezig zijn met een rekenkracht van viermaal 1.7 GHz en viermaal 2.0 GHz. Naar verwachting zal de P9 Lite voorzien zijn van 3GB aan RAM-geheugen en 16GB opslagruimte dat uitgebreid kan worden middels een geheugenkaart.

Op de Huawei P9 Lite zullen we geen dual-camera gaan zien van Leica, maar wel een 13 megapixel ‘single’ camera met LED-flitser. Wel zien we aan de achterzijde de vingerafdrukscanner. Huawei zal daarnaast de P9 Lite voorzien van een 8 megapixel front-camera. Het toestel zal draaien op Android 6.0 Marshmallow met de nieuwste EMUI 4.1 interface. Ook zal er een 3000 mAh accu aanwezig zijn en een Micro-USB poort. Volgens Winfuture zal de prijs op 299 euro liggen en zou het toestel mogelijk al in juni in de winkels liggen in het zwart, wit en later ook in het goud.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel