Huawei komt met eigen VR-bril op de markt

De Chinese fabrikant Huawei komt met een eigen virtual reality bril op de markt. 2016 moet het jaar worden van virtual reality en Huawei speelt hier handig op in met de eigen VR-bril. Huawei wil hiermee vermoedelijk de concurrentie aangaan met Samsung die ook een eigen virtual reality bril heeft.

Huawei VR-bril

Huawei heeft in China een eigen virtual reality bril gepresenteerd. Dit deed het bedrijf op een speciaal evenement in Shanghai. De VR-bril moet de concurrentie aangaan met Samsung’s Gear VR-bril die in combinatie met verschillende Galaxy-smartphones gebruikt kan worden.

De smartphone schuif je in de Huawei VR headset en dankzij de sensoren worden bewegingen waargenomen. Naast 360 graden video’s kunnen er met de Huawei VR bril ook games gespeeld worden in virtual reality. De bril is voorzien van en touchpad voor bediening, een terug-knop en een toets om de focus van de bril aan te passen naar eigen wens.

Huawei VR

Later dit jaar zal Huawei beginnen met het verkopen van de Huawei VR. De bril zal in eerste instantie eerst in China verkocht gaan worden. Of de bril ook naar Europa komt, is niet bekend. Daarnaast is het goed te weten dat de Huawei VR-bril enkel werkt met de Huawei P9 en Huawei P9 Plus die eerder deze maand zijn aangekondigd. Tevens werkt de bril met de Huawei Mate 8.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel