Huawei kondigt Y7 Prime aan als geduchte concurrent voor Moto G5

De Chinese fabrikant Huawei heeft een nieuwe smartphone aangekondigd; de Huawei Y7 Prime. Het toestel beschikt over een 4000 mAh accu, Android Nougat en een prijskaartje van omgerekend 215 euro. Opvallend is dat het toestel een geduchte concurrent voor de Moto G5.

Huawei Y7 Prime

Huawei heeft de Huawei Y7 Prime aangekondigd in Hong Kong. Dit jaar komt het merk met verschillende nieuwe toestellen uit de Y-serie. We zagen eerder al de Huawei Y5 (2017) en Y3 (2017). We schreven medio mei al dat er berichten waren dat de Huawei Y7 (2017) naar Europa zou komen, maar daarover is nog niets bekend.

Huawei Y7 Prime

Wel bekend zijn de specificaties van de telefoon en deze verschillen met die van de Y7. Er is een 5,5 inch HD-scherm, een Qualcomm Snapdragon 435 1.4 GHz octa-core processor, 3GB RAM, 32GB opslagruimte, 12 megapixel camera en 8 megapixel front-camera. De Huawei Y7 Prime is verder voorzien van een metalen behuizing met vingerafdrukscanner, een 4000 mAh accu, Android 7.0 Nougat en EMUI 5.1.

Huawei Y7 Prime

De smartphone is leverbaar in de kleuren goud, zwart en Rose Gold, als eerst in verschillende Aziatische landen. De prijs van de telefoon ligt omgerekend op 215 euro. Wanneer er meer bekend is over de komst naar andere landen zoals Nederland, houden we je uiteraard op de hoogte. Door de specs en de bijbehorende prijs is de Y7 Prime een geduchte concurrent voor de Moto G5.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel