Huawei en Leica gaan samenwerken aan de beste smartphone-camera

Huawei en Leica hebben de handen ineengeslagen. De twee fabrikanten gaan het beste uit elkaar halen om zo de beste smartphone-camera neer te zetten. Leica is een bekende fabrikant op het gebied van fotografie-artikelen zoals camera’s. Gaan we dit terugzien in de Huawei P9, of zijn er andere plannen?

Huawei en Leica

Het Duitse Leica en het Chinese Huawei gaan een samenwerking aan. Leica wil haar focus verleggen en nu ook zich richten op de smartphone-fotografen. Leica staat bekend om zijn camera’s die aan de bovenkant van de prijsklasse zitten. Dit voorjaar moet de Huawei P9 aangekondigd gaan worden, maar het is nog niet helemaal zeker of we hierin al de samenwerking tussen Huawei en de fotofabrikant gaan terugzien.

Leica Huawei

Ook is nog niet helemaal duidelijk wat de twee bedrijven precies gaan doen. Verschillende bronnen berichten dat Leica een eigen smartphone wil uitbrengen, andere bronnen melden dat Huawei een camera-module van de Leica wil integreren in haar toestellen. Richard Yu, CEO van Huawei Consumer geeft de volgende reactie:

“Leica is a legend in the world of photography; we believe no other manufacturer has revolutionised the industry as much as them.”

“We, Huawei, take the utmost pride in exceptional quality and Leica is in a class of its own in its sector.”

Zodra er meer concreet duidelijk is over de samenwerking tussen Huawei en Leica, houden we je uiteraard op de hoogte.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel