Samsung-smartphones populair op fotonetwerk Flickr in 2015

Flickr heeft de cijfers bekend gemaakt van welke apparaten het populairst zijn op fotonetwerk Flickr. Onder de Android-apparaten zijn de Samsung Galaxy-toestellen het meest populair. Mobiele telefoons winnen aan populariteit op het fotoplatform, waarbij Apple toch wel het grootste aandeel heeft.

Flickr

Flickr heeft een overzicht gepubliceerd met de meest populaire camera’s die op het netwerk gebruikt worden. De Apple iPhone 6 staat met een aandeel van 5,0 procent op de eerste plaats. Ook de rest van de meest gebruikte apparaten op Flickr komen uit de fabriek van Apple. Het gaat om de Apple iPhone 5S (4,9 procent), iPhone 5 (4,2 procent), iPhone 4S (3,5 procent) en iPhone 5C (1,8 procent).

camera Flickr 2015

Op de zevende plaats komen we de eerste ‘echte’ camera tegen; de Canon EOS 5D Mark II heeft over 2015 een aandeel gehad van 1,5 procent op Flickr. Op de achtste plaats zien we de eerste Android-smartphone; de Samsung Galaxy S4 met een aandeel van 1,5 procent. De Samsung Galaxy S5 heeft een aandeel van 1,2 procent, de Samsung Galaxy S III wist een aandeel te leveren van 1,1 procent.

camera Flickr 2015

Flickr wordt gezien als een fotonetwerk waar vooral fotografen hun foto’s delen. Toch wordt het netwerk ook steeds vaker door smartphone-fotografen gebruikt. Dit komt waarschijnlijk mede door een update die vorig jaar uit werd gebracht voor de Flickr app waarbij smartphone-bezitters meer mogelijkheden kregen.

Flickr
Flickr
Ontwikkelaar: Flickr, Inc.
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel