Adobe Lightroom 2.0 vrijgegeven met nieuwe functionaliteiten

Adobe heeft haar fotobewerkingstool Lightroom geüpdatet naar versie 2.0, in deze versie zijn tal van nieuwe features te vinden. Zo is het nu mogelijk om rechtstreeks van uit Adobe Lightroom een foto te maken in DNG formaat.

Adobe Lightroom 2.0

Naast de in-app camera heeft Adobe de applicatie uitgebreid met nog eens zeven features. Via de Dehaze tool kun je foto’s vervagen en verscherpen of een mistig effect aanpassen in foto’s. Ook kun je middels de in-app camera gebruikmaken van presets waarmee een effect is toe te voegen aan de foto’s.

Adobe Lightroom Android

Wie graag de look en feel wil reproduceren van een echte zwart-wit foto kan aan de slag met Split Toning. Middels de Target Adjustment Tool kun je in zowel kleur als zwart-wit bewerkingsmodus op de afbeelding aanpassingen doen. Via Point Mode in de Curve Tool van Adobe Lightroom kun je de kleuren en het contrast naar eigen wens aanpassen. Natuurlijk wil je sommige foto’s delen met de buitenwereld en ook hier is aangedacht in versie 2.0, het is nu mogelijk om foto’s te delen naar Adobe Premiere Clip waarmee een prachtig video verhaal te maken is.

Downloaden

De update voor Adobe Lightroom is gratis te downloaden via de Google Play Store. Ben je al in het bezit van de applicatie dan wordt Adobe Lightroom 2.0 automatisch aangeboden via de store.

Adobe Lightroom: Foto-editor
Adobe Lightroom: Foto-editor
Ontwikkelaar: Adobe
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel