Dit is de Huawei Mate 20 Lite: duidelijke persfoto’s en specs gelekt

Huawei komt dit jaar met een nieuwe lichting van de Mate-serie. De Huawei Mate 20 Lite kwam eerder al in het nieuws. Nu zien we duidelijke persfoto’s van het nieuwe toestel en komen we ook de specificaties te weten.

Persfoto’s Huawei Mate 20 Lite

De Huawei P- en Mate-serie zijn erg belangrijk voor de Chinese fabrikant. Het is dan ook geen verrassing dat we dit jaar een nieuwe reeks Mate-smartphones kunnen verwachten. We schreven vorige week al over de Huawei Mate 20 Lite, die opgedoken was bij TENAA, nu zijn de persfoto’s van de smartphone verschenen.

Huawei Mate 20 Lite

De Duitse collega’s van Winfuture hebben de hand weten te leggen op de Mate 20 Lite in de kleuren zwart en goud. Daarbij wordt duidelijk dat de telefoon een notch meekrijgt en voorzien zal zijn van een dual-camera met een eigen, kenmerkend design. Onder deze camera zit de vingerafdrukscanner van de telefoon.

Volgens de bron komt het toestel voor mogelijk 399 euro op de markt. Voor dit geld krijg je naar alle waarschijnlijkheid een 6,3 inch scherm met een Full-HD+ resolutie van 2340 x 1080 pixels of hoger. Verwacht wordt dat de Huawei Mate 20 Lite een Kirin 710 octa-core processor krijgt, maximaal 6GB RAM en 64GB opslagruimte. Het is volgens de bron nog onzeker of er een mogelijkheid komt om het geheugen uit te breiden.

Huawei Mate 20 Lite

Niet alleen aan de achterkant komt een dual-camera; ook aan de voorzijde krijgt de Mate 20 Lite twee camera’s. Aan de achterkant is dit een 20MP + 2MP, aan de voorzijde een 24MP + 2MP. Met een dikte van 7,6 millimeter is het toestel erg dun en dit terwijl de accucapaciteit van 3650 mAh juist vrij riant is. Volgens de tot nu toe bekende informatie moet het toestel eind augustus al in de verkoop zijn, we zijn benieuwd!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel