Huawei Mate 20 Pro kampt (soms) met schermproblemen: groene waas

Huawei’s nieuwe smartphone; de Huawei Mate 20 Pro, blijkt niet op alle fronten even geweldig te scoren. Sommige gebruikers maken melding van zogenoemde lichtlekkage aan de randen van het scherm. Hierbij ligt een groene waas over het scherm.

Schermproblemen Huawei Mate 20 Pro

In onze Huawei Mate 20 Pro review waren we erg te spreken over het nieuwe high-end toestel van Huawei. De smartphone is ongetwijfeld de meest complete telefoon die op dit moment te vinden is. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn, zo blijkt uit reacties van sommige gebruikers.

Bij sommige gebruikers is er een overduidelijke groene waas over het scherm te zien. Dit is vooral aan de randen van de telefoon te zien, maar ook over het gehele oppervlakte duikt dit probleem soms op. De oorzaak van het probleem is waarschijnlijk hardwarematig. Het kan zijn dat een scherm niet goed vastgelijmd is. Het probleem treedt overigens niet bij iedere gebruiker op.

groene waas huawei mate 20 pro

De problemen lijken vooral voor te komen bij smartphones met een LG OLED-paneel. Huawei maakt voor het scherm van de Mate 20 Pro ook gebruik van BOE-schermen, en deze lijken het probleem niet te hebben. Een officiële reactie van Huawei is nog niet gegeven. Wel zou Huawei in het Verenigd Koninkrijk aangeven dat dit type scherm gevoeliger is voor kleurvervormingen als er onder een bepaalde hoek naar het scherm gekeken wordt. Echter heeft dit niks met dit probleem te maken. Huawei Finland zou toestellen al omruilen voor nieuwe exemplaren.

Mocht jij in het bezit zijn van een Huawei Mate 20 Pro en wel problemen tegenkomen met het scherm, dan horen we dat graag! Alles over het toestel vind je via onderstaande toestel-button en in de Huawei Mate 20 Pro review.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel