‘Huawei Mate 30 Pro krijgt camera met twee 40MP-lenzen’

Huawei weet steeds de grenzen van smartphonefotografie te verleggen. Dat zagen we al met de Huawei P30 Pro, en nu heeft het merk ook vergaande plannen met de Huawei Mate 30 Pro.

Mate 30 Pro: 2x 40MP

Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we deze herfst de introductie verwachten van de nieuwe Huawei Mate 30 Pro en Mate 30. In de afgelopen tijd gingen er al meerdere berichten rond, en nu is er wederom nieuws te melden. Opnieuw gaat het over de camera die we aan de achterkant van het toestel zullen gaan zien.

Hoewel er eerder vanuit werd gegaan, volgens de geruchten, dat de smartphone een quad-camera zou krijgen, lijkt dat nu iets anders. Een leaker meldt dat de Huawei Mate 30 Pro een triple-camera krijgt. Echter zal deze vol nieuwe snufjes zitten.

Als deze informatie klopt, zullen er twee 40 megapixel-lenzen aanwezig zijn. De ene heeft een grootte van 1/1.5″ en een diafragma van f/1.6 (of mogelijk zelfs f/1.4). Net als bij de Huawei P30 Pro zal er geen bekende RGB kleursensor aanwezig zijn, maar een RYYB.

Huawei Mate 30 pro camera gerucht

De andere 40MP sensor is voor groothoek-foto’s, die doorgaans door de geringe specs niet altijd van de beste kwaliteit zijn. Een 40MP sensor moet hier flinke verbeteringen in brengen. Deze lens kan een beeldhoek pakken van 120 graden. Ook zou Huawei de Mate 30 Pro willen voorzien van een 8 megapixel telephoto-lens met 5x optische zoom.

Er gingen eerder al berichten rond over deze smartphone. Naar verluidt zou de Huawei Mate 30 Pro beschikken over een Kirin 985 processor (eventueel met 5G-modem) en ondersteuning voor quick charging met 55W. Als het goed is horen we in de komende maanden meer.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel