Huawei presenteert Nova 5i Pro; de Mate 30 Lite voor ons

Huawei heeft in China een nieuwe smartphone gepresenteerd. Interessanter is dat dit toestel naar verwachting in Europa uitgebracht wordt als Huawei Mate 30 Lite. We zetten de details op een rij.

Huawei Nova 5i Pro als Mate 30 Lite

Het portfolio van Huawei is vandaag uitgebreid met een nieuwe smartphone. Het bedrijf heeft het doek van de Huawei Nova 5i Pro getrokken; waarover in de afgelopen dagen het nodige nieuws naar buiten kwam.

Huawei Nova 5i Pro / mate 30 Lite

De fabrikant heeft de smartphone in China gepresenteerd, en het lijkt erop dat de Nova 5i Pro niet in ons land uitgebracht wordt. Althans, niet onder deze naam. Er zijn verschillende aanwijzingen dat dit toestel onder de naam Huawei Mate 30 Lite uitgebracht wordt in Europa. Hierdoor komen we al aardig wat specificaties te weten van het nieuwe toestel.

Camera

De telefoon beschikt over een 6,26 inch Full-HD+ beeldscherm met een camera-opening in de linkerbovenhoek. Hierin is de 32 megapixel selfie-camera geplaatst. Achterop zien we de vierkante opstelling van de camera met vier lenzen. De quad-camera biedt een 48 megapixel hoofdsensor (f/1.8), 8MP ultra-wide-angle lens, 2 megapixel macro-camera en 2MP dieptecamera.

Huawei levert de Nova 5i Pro/Mate 30 Lite met een Kirin 810 processor; de nieuwste chipset uit de mid-range reeks van het bedrijf. Verder is er 6/8GB RAM en 128/256GB opslagruimte beschikbaar, wat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart. De smartphone heeft een 4000 mAh accu met ondersteuning voor 20W Fast Charging. Vanuit de doos draait het apparaat op Android 9 Pie met EMUI 9.1.1.

Omgerekend kost de variant met 6GB RAM en 128GB opslagruimte zo’n 288 euro. Dit is een bedrag zonder heffingen en belastingen. De huidige Mate 20 Lite kwam bij lancering uit op een prijs van 399 euro. We verwachten dat de prijs van de Mate 30 Lite tussen de 400 en 500 euro komt te liggen. Het is niet bekend wanneer Huawei de Mate 30 Lite gaat aankondigen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel