‘Huawei Mate 30-serie komt medio november, maar pas later naar Nederland’

Huawei presenteerde dik een maand geleden de nieuwe Huawei Mate 30-serie. De smartphonereeks is anders dan andere Huawei-toestellen omdat de Google-diensten er niet bij geleverd worden. Nu is er (slecht?) nieuws over de release.

Huawei Mate 30 in november

De Huawei Mate 30-serie ziet er schitterend uit en hebben wederom een lange lijst met specificaties. Toch is het niet alleen maar positief, want er kleeft één groot nadeel aan de nieuwe Mate 30 en Mate 30 Pro. Door de sancties die door de VS zijn opgelegd, mogen Google-apps niet op nieuw aan te kondigen toestellen van Huawei geleverd worden. Dit betekent dat je vanuit de doos geen (directe) toegang hebt tot Google Maps, Gmail, YouTube en de Play Store. Dit was dan ook de reden dat Huawei bij de aankondiging nog geen releasedatum gaf.

Huawei Mate 30 Pro

Er is nu nieuwe informatie over de verkrijgbaarheid van het nieuwe high-end toestel. Zowel de Huawei Mate 30 als de Huawei Mate 30 Pro zouden op 15 november in Europa uitgebracht worden, zo meldt Techgarage. Echter, Nederland lijkt niet tot de landen te behoren waar de smartphones zullen verschijnen. De Mate 30-serie zou uitgebracht worden in zes landen in Europa; Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Groot-Brittannië en Zwitserland. Het is niet bekend of Nederland later aan dit rijtje nog wordt toegevoegd, en wat de reden hiervan is. Wat ons het meest logisch lijkt is dat de Google-diensten hier bijdrage aan leveren.

DroidApp heeft contact opgenomen met Huawei Nederland. We hebben gevraagd of de informatie inderdaad klopt, over dat Huawei de nieuwe Mate 30 niet in Nederland uitbrengt. Huawei laat ons weten dat de telefoon nog steeds uitgebracht wordt in Nederland, maar dat een exacte datum nog niet bekend is. Dit betekent waarschijnlijk dat de telefoon niet in november bij ons verschijnt, maar later.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel