‘Huawei P40-serie komt met zowel Android als HarmonyOS, met EMUI 10’

Interessant nieuws over de Huawei P40-serie die volgend jaar verwacht wordt. Huawei zou er volgens de berichten voor kiezen om de toestellen met zowel HarmonyOS als met Android te leveren.

Besturingssysteem van Huawei P40

Volgend jaar kunnen we de opvolger van de Huawei P30-serie verwachten. Deze reeks zal verschijnen onder de naam Huawei P40 zo is de (logische) verwachting. De smartphonefabrikant heeft echter nog altijd last van de Amerikaanse sancties, waardoor Huawei geen of in zeer beperkte mate zaken mag doen met Amerikaanse bedrijven. Dit heeft onder andere al geresulteerd in de Huawei Mate 30-serie die niet voorzien is van Google-apps. Huawei gebruikt de open-source versie van Android. Huawei is dus druk bezig met de voorbereidingen van de Huawei P40 en mogelijke oplossingen.

Huawei lijkt met de P40-serie nog steeds geen afscheid te willen nemen van Android, maar wil haar eigen Hong Meng OS naar voren schuiven. Hong Meng OS is de Chinese naam voor het eigen HarmonyOS, het besturingssysteem dat op verschillende soorten apparaten terug kan komen. Eerder gaf Huawei aan dat HarmonyOS nog niet goed genoeg is om op smartphones te laten draaien. Ook bevestigde Huawei dat het eigen systeem Android niet zal vervangen. Wellicht dat Huawei nu meer vaart er achter zet en toch smartphones wil voorzien van het eigen besturingssysteem.

Huawei P30 Pro review

Als we afgaan op nieuwe informatie van een bron die vaker informatie deelt over Huawei, komt Huawei met iets interessants voor de P40-serie. De Huawei P40 en P40 Pro zullen volgens de bron voorzien worden van dual-boot. Hierdoor kan het zowel draaien op Harmony OS als op Android, samen met de EMUI 10 skin. Hoe dit precies in de praktijk gaat werken, is nog niet duidelijk. Wellicht wil Huawei klanten op deze manier de mogelijkheid geven om Harmony OS te proberen. Volgens Business Insider zou het eigen OS voorlopig nog niet klaar zijn, maar wellicht dat Huawei zelf nog een slag om de arm wil houden.

Zodra er meer nieuws is over de Huawei P40, lees je dat uiteraard terug op DroidApp. De huidige Huawei P30-serie heeft geen last van de sancties. De toestellen blijven updates ontvangen en Android 10 wordt volop getest.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 509,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel