Huawei overtreft eigen records: tot nu toe al 200 miljoen toestellen verkocht

Huawei heeft bekend gemaakt dat het haar eigen record heeft overtroffen met verkoopcijfers. De teller van het aantal verkochte smartphones staat inmiddels op 200 miljoen; en dat is veel meer dan vorig jaar.

Huawei verkoopt 200 miljoen smartphones

Eerder deze maand schreven we over Huawei, het merk heeft in het derde kwartaal 67 miljoen smartphones verkocht. Dat was al een stijging van 13,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar er is nog een record. In een persbericht laat de Chinese fabrikant weten dat het tot nu toe over het hele jaar 2019 een recordaantal toestellen heeft verkocht. Het gaat om een mijlpaal van 200 miljoen smartphones die over 2019 zijn verkocht.

Huawei P30 Pro browser

Het nieuwe record is 64 dagen eerder gehaald dan vorig jaar. Het succes is onder andere te danken aan het winnen van de EISA Award voor beste smartphone 2019-2020. De Huawei P30 Pro ging dit jaar er met de prijs vandoor. Welke toestellen het meest verkocht zijn, wordt niet gemeld door de Chinese fabrikant. Huawei is in verschillende segmenten actief.

Toch is het niet allemaal positief, want Huawei heeft nog altijd veel last van de Amerikaanse sancties. Toestellen die nu worden aangekondigd, zoals de Mate 30-serie, worden niet geleverd met Google-diensten. Dit betekent dat je niet standaard toegang hebt tot bijvoorbeeld de Play Store, Google Maps en andere belangrijke diensten van Google. Het is onduidelijk hoe dit precies afloopt, al hopen we uiteraard op een goede afloop!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 490,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel