Huawei Mate 9: update naar Android 9 Pie in Nederland

Huawei is in Nederland gestart met de uitrol van Android 9 Pie voor de Huawei Mate 9. De smartphone krijgt met de update naar Pie een hoop nieuwe features en mogelijkheden.

Huawei Mate 9: Android 9 Pie

Sinds enkele dagen is Huawei in Nederland begonnen met het verspreiden van de update naar Android 9 Pie. Gebruikers melden ons dat zij de update hebben binnengekregen op de Huawei Mate 9. De smartphone wordt nog altijd bijgehouden met updates, ondanks dat de telefoon al is opgevolgd door de Huawei Mate 10 Pro, Mate 20 en Mate 20 Pro. Het ligt wel in de verwachting dat de Mate 9 de laatste Android-update heeft ontvangen hiermee. Of er nog ander soort updates worden uitgerold, is niet bekend. De telefoon kwam op de markt met Android 7.0 Nougat.

Huawei Mate 9 Android 9 Pie

De update naar Android 9 Pie brengt een hoop nieuwe functies en verbeteringen. Er zijn vernieuwde notificaties en een nieuw overzicht van het multitasking-venster. Tevens kun je gebruik maken van de Digital Wellbeing functionaliteit. Hiermee kun je precies zien welke app je hoe lang gebruikt en hoeveel tijd je eigenlijk doorbrengt met je smartphone.

Huawei voorziet de Huawei Mate 9 tevens van een nieuwere beveiligingspatch; dit is de security patch van februari 2019. Je krijgt een melding zodra de update beschikbaar is. Echter kan het zijn dat je niet direct hiervan een melding krijgt. We kregen de tip dat je eventueel via de HiCare-app op je Mate 9 kunt controleren of de update beschikbaar is. Dit kan door in de app in te loggen. Het kan even duren voordat de update bij iedereen beschikbaar is.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel