Huawei Mate 9 krijgt EMUI 9.1 update uitgerold in Nederland

Geheel volgens plan staat er een nieuwe update klaar voor de Huawei Mate 9. In augustus zou de update naar EMUI 9.1 verspreid worden, en dat is nu het geval.

EMUI 9.1 voor Mate 9

Huawei bracht in november 2016 de Huawei Mate 9 uit. Ondanks dat het toestel al bijna drie kaarsjes uit mag blazen, wordt de smartphone nog braaf bijgehouden met updates. De meest recente update is direct een grote, want de smartphone wordt bijgewerkt met EMUI 9.1. Dit is de meest recente versie van de EMUI-skin en brengt een reeks verbeteringen en nieuwe features.

Huawei Mate 9 achterkant

De EMUI 9.1 update geeft gebruikers de juli security-patch, samen met een hoop vernieuwingen. Als we afgaan op de changelog zien we dat er ondersteuning is voor GPU Turbo 3.0. Hierdoor moeten games sneller en beter werken; waardoor de hele speelbeleving wordt verbeterd. Ook is er het zogenoemde EROFS system, waarmee de snelheid en vloeiendheid van apps wordt geoptimaliseerd. Ook is het vanaf nu mogelijk om inkomende video-oproepen van je contacten te personaliseren.

De update naar EMUI 9.1 brengt ook wat andere aanpassingen naar de Huawei Mate 9. Zo zijn er enkele onderdelen in de interface aangepast en merk je dit bijvoorbeeld aan wat wijzigingen van de icoontjes. Huawei heeft de update vanaf nu vrijgegeven in Nederland dus de update kan vanaf nu je Mate 9 bereiken. Houd er rekening mee dat het gaat om een gefaseerde uitrol, waardoor het even kan duren voordat iedereen de update heeft.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel